Foto: Publicitātes foto

Mūziķis Reinis Jaunais radījis jaunu platformu ģitāristiem "Ģitāras video nodarbības un meistarklases", kurā apkopots svarīgākais, kas jāzina un jāprot, mācoties spēlēt ģitāru.

Īpaši projektam tapuši ģitārspēles mācību video sērija, kā arī mācību grāmata. Visi projekta ietvaros tapušie video skatāmi bez maksas. Tas viss atrodams mājas lapā www.gitarasnodarbibas.com.

Projekts sastāv no trīs daļām. Pirmā daļa ir dažādu profesionālu Latvijas ģitāristu meistarklases. Projekta video meistarklasēs ar savu pieredzi dalās mūziķi Kaspars Zemītis, Matīss Čudars, Rihards Lībietis, Gints Smukais, Jānis Ruņģis, Jānis Bērziņš, Ivars Štubis, Reinis Jaunais, Lūcija Sičevska, Lauma Kazaka, Armands Alksnis, Andrejs Jevsjukovs. Visas meistarklases skatāmas bezmaksas.

Otrā daļa ir projektā tapusī Reiņa Jaunā ģitāras mācību metodikas grāmata ''Ģitāras nodarbības: svarīgākais, kas jāzina un jāprot, mācoties spēlēt ģitāru''. Tajā teju 200 lapaspušu garumā mēģināts apkopot galveno, kas jāprot ģitāristiem, apgūstot dažādus populārus mūzikas stilus. Grāmatas pdf fails lejupielādējams par nelielu samaksu.

Trešā daļa ir Reiņa Jaunā veidotas video nodarbības, kuras ir papildinājums minētajai grāmatai. Tās sakārtotas līdzīgā secībā kā grāmatas saturs, no vienkāršākā uzdevuma uz sarežģītāko. Uzdevumi, kas iekļauti grāmatā, video nodarbībās un Latvijas ģitāristu meistarklasēs, ir paredzēti ilglaicīgai apguvei vairāku gadu garumā. Projekta saturu paredzēts regulāri papildināt arī turpmāk.

Projekta veidotājiem Reinim Jaunajam un Laimai Jaunajai iecere par šo projektu tapa jau sen. Arī mācību grāmatas pirmie aizmetņi tapa pirms vairākiem gadiem, un tajā apkopota Reiņa Jaunā pedagoģiskā darba pieredze. Par cik epidemioloģiskās situācijas dēļ tikšanās ar ģitāras skolotāju klātienē šobrīd var būt apgrūtināta, projekta veidotājiem šķita, ka šis ir īstais brīdis to īstenot līdz galam, lai jaunajiem ģitāristiem palīdzētu apgūt ģitārspēli attālināto mācību laikā. Projekta saturs veidots arī kā metodiskais materiāls ģitāras skolotāju darbam klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!