Foto: Publicitātes foto
Decembra sākumā Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti" gaidāmā pirmā starptautiskā taustiņmūzikai veltītā festivāla "Takts" programmu papildina Lielbritānijas un Francijas mākslinieku kopprojekts "Radioland", informē festivāla organizatori.

"Atzīmējot leģendārās vācu elektroniskās mūzikas apvienības "Kraftwerk" albuma "Radio-Activity" četrdesmito gadskārtu, britu taustiņmūzikas dūzis Metjū Borns (Matthew Bourne) kopā ar franču mūziķi Fanku Vigrū (Franck Vigroux) un video instalāciju mākslinieku Antuānu Šmitu (Antoine Schmitt) radījuši savu šī ieraksta audiovizuālo interpretāciju. Mūziķi minētā "Kraftwerk" albuma materiālu apgriež kājām gaisā, izmantojot lērumu digitālo un analogo taustiņinstrumentu. Lai paspilgtinātu estētisko pieredzi, Šmits mūzikas ilustrācijai radījis video, aizvedot publiku "Kraftwerk" futūristiskās skaņu pasaules stratosfērā," par Ventspilī gaidāmo projektu stāsta festivāla organizatori.

"Anglo-franču trio, kura nosaukums izvēlēts pēc trešā albuma skaņdarba, iztēlojas un rada savu vēstures alternatīvu. Tā vietā, lai albumu "Radio-Activity" izmantotu atsaucēm, radot sintezatoru popmūziku, šī trijotne ierakstā saklausāmās melodijas un tekstūru izmanto par atspērienu savai avangardiskai izpētei. Ārkārtīgi talantīgais pianists Borns spēj uztaustīt arī pašiem "Kraftwerk" raksturīgākās sintezatoru iespējas," pēc koncerta pavasarī Londonā rakstījis britu laikraksts "The Guardian".

No 4. līdz 6. decembrim Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti" notiks pirmais starptautiskais taustiņmūzikai veltītais festivāls "Takts". "Radioland" uzstāšanās gaidāma festivāla otrajā vakarā, 5. decembrī, teātra nama Lielajā zālē.

Mūziķi pievienojas jau iepriekšs izziņotajiem māksliniekiem - sagatavoto klavieru meistaram "Hauschka" (Vācija), duetam "Grandbrothers" (Vācija), projektam "Urban Trio" (Latvija) un Vladislavam Nastavševam (Latvija). Jau pavisam drīz tiks atklāts pēdējais muziķu kolektīvs, kas gaidāms festivālā "Takts".

Biļetes pieejamas teātra nama "Jūras vārti" kasē, kā arī "Biļešu Serviss" tirdzniecības tīklā un internetā. Tās nopērkamas gan uz katru no festivāla dienām atsevišķi, gan kā kopīgs abonements, ar ko iespējams apmeklēt visus sešus koncertus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!