Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Etno-popa mūzikas grupa "Tautumeitas" ar "Zelta mikrofonā" godalgotā albuma "Skrejceļš" programmu marta izskaņā uzsāks pavasara koncertu turneju. Lielās publikas intereses dēļ izziņoti arī vairāki papildkoncerti.

Kā "Delfi" informē grupas menedžmenta pārstāvji, pirmais koncerts notiks piektdien, 24. martā, Līvānos, tam sekos koncerti – 31. martā Smiltenē, 14. aprīlī Ulbrokā, 15. aprīlī Ventspilī un 22. aprīlī Rēzeknē.

Līdz ar turnejas uzsākšanu tiek izziņoti arī vairāki papildkoncerti – Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors" tajā pašā dienā – 22. aprīlī, pulksten 14 un Ulbrokā – 23. maijā.

Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā. Drīzumā biļetes būs iespējams iegādāties arī uz koncertu Mālpilī, 1. maijā.

"Ir klāt pavasaris un mēs, "Tautumeitas", aicinām cilvēkus uz albuma "Skrejceļš" tūres turpinājumu! Koncerta programmu - mūziku, gaismu šovu, horeogrāfijas - visprecīzāk raksturo vārds "jauda". Mēs esam drošas, ka enerģijas nezūdamības likums darbojas arī starp mūziķiem un klausītājiem, tādēļ nelaidiet garām iespēju labā atmosfērā uzlādēties un kopā kļūt jaudīgākiem!" tā grupas dalībnieces saka par gaidāmo turneju.

2023. gada vasarā papildus koncertiem Latvijā, "Tautumeitas" uzstāsies arī Igaunijas festivālā "Treskifest", "Norden" festivālā Vācijā, kā arī citos ārzemju pasākumos, par ko tiks ziņots jau drīzumā.

Grupas "Tautumeitas" albums "Skrejceļš" iznāca šī gada aprīlī un tas veidots kopā ar jau ilglaicīgo grupas mūzikas producentu Reini Sējānu, zviedru producentu Povelu Olsonu (strādājis ar grupu "Prāta vētra") un Arni Račinski. Albumā apkopotas 14 dziesmas, ieskaitot tādas dziesmas kā "Muoseņa", "Guli guli", "Panama" un "Mežā". Albums novērtēts ar "Zelta mikrofonu" kā 2022. gada labākais tautas vai pasaules mūzikas ieraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!