Foto: Publicitātes foto

Lielajā ģildē 17. septembrī pulksten 20.00 notiks "Ineses Galantes fonda" jaunā projekta "Viva Latvija!" pasākums, kurā uzstāsies etnomūzikas grupa "Tautumeitas".

Kā "Delfi" informēja "Ineses Galantes fonda" pārstāvji, muzikālā vakara gaitā dziedātājas ne tikai muzicēs, bet arī sarunāsies ar skatītājiem – atklās meistarības un panākumu noslēpumus, atbildēs uz klausītāju jautājumiem. Koncerta moderators būs komiķis un pasākumu vadītājs Valters Krauze.

Koncerta īpašie viesi būs spilgtākie konkursa "Ineses Galantes talanti 2020" dalībnieki.

Grupa "Tautumeitas" dibināta 2015. gadā, tās sastāvā ir sešas profesionālas dziedātājas – Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Ilona Dzērve, Lauma Bērza, Laura Liepiņa un Laura Marta Līcīte.

Lai spilgtāk un tēlaināk izpaustu moderno "tautumeitu" domas un jūtas, mākslinieces a`cappella stilu papildina ar dažādiem mūzikas instrumentiem. Vairākas grupas dalībnieces ir studējušas etnomuzikoloģiju – grupas daiļradē ir jūtama dažādu zemju tautas mūzikas ietekme.

Grupas debijas albums ar tādu pašu nosaukumu "Tautumeitas" 2019. gadā ieguva Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons" kategorijā "Tautas vai pasaules mūzikas albums". Savukārt, singls "Sadziedami" ieguva trešo vietu Latvijas Radio 2 dziesmu aptaujā "Muzikālā banka".

Biļetes uz muzikālo vakaru pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs. Rīgas mūzikas skolu audzēkņiem – ieeja koncertā bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!