Pat pēc trīsdesmit gadiem turpinās cīņa starp "the Beatles" un "Rolling Stones". VH1 radītajā rokenrola 100 dižāko dziesmu sarakstā, kura tapšanā piedalījušies 700 mūzikas industrijā nodarbinātu personu, iekļautas deviņas "the Beatles" kompozīcijas, un piecas "Rolling Stones" kompozīcijas.
Toties saraksta pirmajā vietā nokļuva "Rolling Stones" "(I Can't Get No) Satsfaction", bet "the Beatles" populārākā dziesma "Hey Jude" nespēja pacelties augstāk par devīto vietu.

Pirmajā divdesmitpiecniekā ietilpst vēl trīs citas "the Beatles" dziesmas -"Yesterday", "A Day in the Life" un "I Want to Hold Your Hand".

Tā kā "the Beatles" ir tik daudz populāru dziesmu, tad balsis dalījās," norādīja VH1 programmu direktors Tods Švarcs. Ar četrām vietām, gluži tāpat kā "Led Zeppelin" simtniekā pārstāvēts Elviss Preslijs, tomēr neviena no viņa dziesmām neiekļuva pirmajā desmitniekā.

Daudzas slavenības pat palika ārpus pirmā simtnieka. Tāds liktenis piemeklēja Madonnu, "Fleetwood Mac", Neilu Jangu un U2. Otrajā vietā ierindojās Aretas Franklinas "Respect", bet trešo lielāko balsu skaitu savāca "Led Zeppelin" kompozīcija "Stairway to Heaven".

Pirmajā desmitniekā vēl pārstāvēti Bobs Dilans, Brjūss Springstīns, "Eagles", "Doors", "Beach Boys" un Džons Lenons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!