Foto: Andrey Kezzyn
Trešdien, 23. janvārī, pulksten 19.00, VEF Kultūras pilī uzstāsies angļu kabarē apvienība "The Tiger Lillies", kuri uzstāsies ar jaunā albuma "The Devil's Fairground" kompozīcijām.

Grupa savu karjeru uzsāka deviņdesmitajos gados Prāgā, uzstājoties prostitūtām. Tieši Prāgā arī tapa "The Tiger Lillies" jaunais albums, kas tika ierakstīts šā gada 26. un 27. oktobrī dzīvās uzstāšanās laikā Čehijas galvaspilsētā kopā ar laikmetīgo Berga orķestri. Grupas sastāvs jeb tā sauktie "skatuves anarhisti" kopumā izdevuši jau vairāk nekā 40 albumu.

"The Tiger Lillies" savā daiļradē savieno šķietami nesavienojamas lietas – ironiju, kabarē, ekstraordināru muzikalitāti, tumšas skumjas, taču dažkārt – izsmalcinātību un tīru skaistumu. Šīs īpašības padara grupas uzstāšanos atšķirīgu, tā ir daudzslāņaina un vienaldzīgos neatstāj, klāsta koncerta rīkotāju paŗstāvji.

"The Tiger Lillies", kas Latvijā viesosies jau ceturto reizi, apceļojuši visu pasauli koncerttūrēs, un nākamgad svinēs grupas30. pastāvēšanas gadadienu. Grupas pirmsākumi gan bijuši pavisam citādi – pirmais ārzemju koncerts norisējis Prāgā, kur grupa uzstājusies prostitūtu un čigānu klausītājiem pavisam vienkāršos bāros vai pat reizēm uz ielas. Apceļojot Čehiju, grupas dalībnieki naktis pārlaida viesos, guļot uz grīdas, taču vienlaikus šajā periodā arī radīja mūziku, kas nesa tiem atpazīstamību. Tai laikā pieredzētā nospiedumi dzirdami "The Tiger Lillies" radītajā mūzikā pat šodien.

"Nostalģija, ironija, skarbs humors un nebeidzams skaistums," tā par jauno albumu "The Devil's Fairground" izsakās paši tā radītāji. Grupas līderis un dziesmu autors Martino Žaks (Martino Jacques) jaunā materiāla radīšanā sadarbojies ar Mihalu Neiteku (Michal Nejtek), kurš veicis simfoniskās aranžijas. Unikālais darbs savu pirmatskaņojumu pieredzēja Arha teātrī Prāgā.

Pirms koncerta Latvijā grupa uzstāsies Rumānijā, Austrijā, Šveicē, Horvātijā, Lietuvā un Amerikas Savienotajās Valstīs – Ņujorkā.

Savukārt pateicoties lielajai skatītāju interesei, izziņots vēl viens britu grupas "The Tiger Lillies" koncerts Rīgā.

Biļetes pieejamas "Biļešu servisa" kasēs visā Latvijā un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!