Foto: Krzysztof Wieczorek

Trešdien, 22. aprīlī, tiešraidē no Siguldas koncertzāles "Baltais flīģelis" varēs noskatīties pianista Edgara Cīruļa solo koncertu "Samsāra". Koncerts sāksies pulksten 19.00 un to varēs skatīties koncertzāles "Baltais flīģelis" "Facebook" lapā.

Kā informē koncertzāles pārstāvis Juris Lisenko, koncerta skanēs Cīruļa oriģinālkompozīcijas kas tapušas vairāku gadu laikā un ir iekļautas dažādos starptautiskajos projektos.

"Virtuālā viesošanās "Baltajā flīģelī" man liekas īpaša. Būs neierasti neredzēt zālē cilvēkus klātesam, bet es domās būšu ar katru savu klausītāju, un zinu, ka tikšu sadzirdēts", saka mūziķis, kurš nopietni gatavojas koncertam.

Edgars Cīrulis ir latviešu pianists un komponists, bijis nominēts Lielajai mūzikas balvai kategorijā "Gada jaunais mākslinieks". Viņš mūziku sācis iepazīt trīs gadu vecumā, kas rezultējās improvizētās mūzikas un kompozīcijas studijās, vēlāk – savas karjeras attīstīšanā. Šobrīd Edgars darbojas vairākos žanros un ir daudzu starptautisku ansambļu dalībnieks – AISMA (LV/IT/DK), "Equanimity Trio" (LV), "Skagerrak" (DK), un ir sadarbojies ar dažādiem starptautiskiem māksliniekiem. Komponists piedalās projektos, kur mūzikas žanru robežas saplūst, un cenšas caur mūziku veicināt komunikāciju starp cilvēkiem, kā arī raisīt unikālu un patiesu piedzīvojumu ikvienam klausītājam.

Valstī noteiktā ārkārtas stāvokļa dēļ tiešraide notiek bez klausītāju klātbūtnes zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!