Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 29. novembrī, pulksten 19.00 no RKTMC "Mazā Ģilde" Lielās zāles notiks Adventes koncerta jauniešiem "Op. 2" tiešraide.

Kā portālu "Delfi" informēja organizatori, koncertā uzstāsies dziedātāja Asnate Rancāne un kontrabasists Staņislavs Judins.

Koncerta tiešraide būs skatāma "Mazās ģildes" mājaslapā un "Facebook" profilā.

Pirmajā Adventē RKTMC "Mazā Ģilde" turpina vairākus gadus īstenoto tradīciju, piedāvājot mierpilnu koncertu jauniešu auditorijai, šoreiz tiešraidē. Mākslinieku duets – Staņislavs Judins un Asnate Rancāne pārstāv un koncertā spēlēs etno minimālistisko mūziku – dziesmas ar autentiskām tautasdziesmu līnijām un etniskiem motīviem – novatoriski, neparasti un tembrāli bagāti.

Staņislavs Judins zināms kā džeza un improvizācijas mūzikas kontrabasists, kurš gan piedalījies visdažādāko žanru un piederības mūzikas projektos. Pēdējā laikā viņu arvien vairāk interesē gan kompozīcija, gan brīvā improvizācija. Arī Adventes koncertā tiks atskaņota viņa oriģinālmūzikas kompozīcijas.

Savukārt Asnate Rancāne pazīstama kā etniskās mūzikas pētniece, multiinstrumentāliste un populārās tautas mūzikas grupas "Tautumeitas" vadītāja.

Abi mākslinieki muzicē kopā jau vairākus gadus. Kopīgu eksperimentu laikā, izmantojot neparastu tehniku un improvizējot, abi mūziķi ir atraduši savu īpašo skanējumu un stilu, kā rezultātā tapis albums "Op. 2".

Koncertu "Op. 2" organizē RKTMC "Mazā Ģilde" ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!