Šajā nedēļas nogalē Latvijas Radio 3 "Klasika" piedāvās tiešraidi no Ņujorkas Metropolitēna operas, kur Džakomo Pučīni operas "Bezdelīga" ("La Rondine") iestudējuma titullomā dziedās latviešu dziedātāja Kristīne Opolais, portālu "Delfi" infrormē Latvijas Radio pārstāvji.

Tiešraide sestdien, 26. janvārī sāksies plkst. 20:00.

Izrādē piedalās arī tenors Džuzepe Filjanoti un baritons Dveins Krofts. Diriģents – Jons Marina.

Galvenā varone Magda šajā romantiskajā stāstā par mīlestību ir Kristīnes Opolais debijas loma Ņujorkā, ko ar sajūsmu jau uzņēmuši kritiķi un skatītāji. Izrādes starpbrīdī telefonintervijā varēs uzzināt arī dziedātājas iespaidus par piedzīvoto Ņujorkā.

"Opolais attaisnojusi uz sevi liktās cerības. Brīnišķīga sieviete un talantīga aktrise. Viņas pulsējoši bagātīgā samtainā balss nezaudē asumu nevienā izdziedātajā frāzē, pat tajās, kurās viņa koķetē. Ir vajadzīga drosme, lai Met operā debitētu lomā, kura iepriekš nekad nav dziedāta. Viņa nav baidījusies eksperimentēt un novirzīties no Pučini stingrā Magdas tēla traktējuma," tā par Kristīnes Opolais uzstāšanos "New York Times" pēc viņas debijas rakstīja recenzents Antonijs Tomasini, piebilstot, ka Metropolitēna operai esot lieli turpāko sezonu plāni saistībā ar latviešu dziedātāju.

Visu koncertu tiešraides iespējams klausīties arī mājas lapā www.latvijasradio.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!