Trešdien, 15. jūlijā, pulksten 21.00 pēc Latvijas laika platformā "MyOperaPlayer" varēs noskatīties jaunāko Madrides "Teatro Real" iestudējumu "Traviata" ar latviešu soprānu Marinu Rebeku galvenajā lomā.

Šis ir īpašs Džuzepes Verdi slavenās operas iestudējums, kas tapis pēc Covid-19 uzliesmojuma. Tas tapis, ievērojot visus pandēmijas diktētos piesardzības pasākumus – divu metru distance starp solistiem un kora dziedātajiem, sejas maskas uz skatuves un orķestra bedrē, utt.

Tiešraide būs bez maksas un izrādes ieraksts vēlāk būs atrodams platformas katalogā.

Kopā ar Marinu Rebeku šajā izrādē dziedās amerikāņu tenors Maikls Fabiano Alfredo lomā un poļu baritons Arturs Ručiņskis Žorža Žermona lomā. Pie diriģenta pults – Nikola Luizoti.

Jaunais pandēmijas laika "Traviatas" iestudējums pirmizrādi piedzīvoja 1. jūlijā un kopumā šobrīd ir plānots parādīt 27 izrādes ar četriem dažādiem solistu sastāviem.

Slavenais Madrides operanams ir pirmais pasaulē, kas pēc Covid-19 uzliesmojuma vēris durvis skatītājiem. Izrādi klātienē var noskatīties 869 apmeklētāji, kas ir puse no "Teatro Real" zāles ietilpības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!