Foto: Jānis Deinats
Svētdien, 12. decembrī, pulksten 11 koncertā tiešsaistē tiks atvērta dziedātājas Aleksandras Špicbergas un ģitārista Vladimira Kudrina iecerētā nošu un ierakstu krājuma pirmā burtnīca, kas veltīta komponistam Imantam Kalniņam.

Koncertā Imanta Kalniņa dziesmas izpildīs Anta Eņģele, Kaspars un Anda Zemīši, Endijs Rožkalns, Dāvids Kalniņš, Reinards Blūmentāls, kā arī idejas autori Aleksandra Špicberga un Vladimirs Kudrins.

Koncerta tiešraidi bez maksas varēs vērot Aleksandras Spicbergas "Facebook" un "Youtube" kontos.

Aleksandra Špiceberga un Vladimirs Kudrins kopā muzicē jau sešus gadus. Sadarbībā radītas koncertprogrammas, kurām tapuši vairāki desmiti Vladimira rūpīgi izstrādāti dziesmu pavadījumu pārlikumi ģitārai. Mūziķi ir nolēmuši savu veikumu apkopot un dalīties tajā ar citiem.

"Pirmā burtnīca. Imants Kalniņš" ietver 12 Imanta Kalniņa dziesmu notis balsij un ģitārai, dziesmu pavadījumu fonogrammas un dziesmu tekstu tulkojumus angļu valodā. Līdzās populārākajām, mūzikas mīļotājus iepriecinās arī divas mazāk dzirdētas Imanta Kalniņa dziesmas ar Ojāra Kalniņa vārdiem angļu valodā. Ģitāras pārlikumus veidojis un pavadījumus iespēlējis Vladimirs Kudrins. Krājumu sastādijusi Māra Špicberga.

"Sava mūziķa ceļa sākumā nevarēju iedomāties, ka reiz pievērsīšos dziesmu aranžijai. Tagad redzu, ka tāda lietu attīstība ir tikai likumsakarīga, ja vēlies attīstīties savā profesijā. Katra jauna sadarbība paver durvis arī jauniem izaicinājumiem. Sešu gadu laikā kopā ar dziedātāju Aleksandru Špicbergu ir radītas daudzveidīgas koncertprogrammas, kam tapuši vairāki desmiti dziesmu aranžiju. Ir pienācis laiks tās apkopot un ar tām dalīties. Pirmajā burtnīcā iekļautas klausītāju īpaši iemīļotās Imanta Kalniņa dziesmas, kas, manuprāt, īpaši veiksmīgi skan tieši ģitāras pavadījumā. Ceru, ka šis nošu krājums noderēs gan mūzikas mīļotājiem, gan profesionāliem izpildītājiem," stāsta ģitāras pārlikumu autors ģitārists un ģitārspēles pedagogs Vladimirs Kudrins.

Vienlaikus ar nošu krājumu, klajā nāk arī dziesmu ierakstu albums. Ierakstā kopā ar Aleksandru un Vladimiru muzicējuši arī Rīgas Doma Kora skolas audzēkņi Dāvids Kalniņs un Reinards Blūmentāls. Ieraksts veikts studijā "GEM Plus". Skaņu režisors Edijs Gņedovskis, albuma producente Māra Špicberga. Nošu krājuma un albuma noformējumu veidojis Stefans Špicbergs. Izdevējs "Spicberg".

"Šī ir mūsu pirmā burtnīca un reizē ar dziesmu notīm mēs dalāmies ar ko sev ārkārtīgi svētu. Mēs dalāmies ar saviem sapņiem par ideālu pasauli. Pasauli, kurā dzīvo gaiši, brīvi cilvēki un kurā nav vietas netaisnībai. Tā ir pasaule, kas mājo Imanta Kalniņa dziesmās un kurā iekodēts mūsu zemes vērtību kods. Mēs vēlamies to sargāt un tajā dalīties. Ik dziesmai šajā krājumā piemīt burvju spēks.
Tās uzrunā dvēseli un ceļ to augšup. Tās māca pazīt labo un neizmainīt patiesību sīknaudā. Tās palīdz dziedātajam attīstīt savu meistarību. Dziedātas ar mīlestību, tās piešķir balsij spēku un skanīgumu. Ticam, ka dziedātājus īpaši iepriecinās krājumam pievienotie ģitāras pavadījuma ieraksti," par kopīgo veikumu stāsta Aleksandra un Māra Špicbergas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!