Foto: Publicitātes foto

Šogad, Tallinas Mūzikas nedēļas (TMN) ietvaros, kas norisināsies no 27. līdz 29. martam, iekļauta arī plaša bezmaksas TMN Pilsētas skatuves (TMW City Stage) programma, kurā muzicēs 44 igauņu un 21 starptautisks mākslinieks. Koncerti notiks uz 12 dažādām skatuvēm visu trīs TMN festivāla dienu garumā – mūzikas fani tiek laipni aicināti noklausīties ekskluzīvus grupu priekšnesumus, portālu "Delfi" informē TMW rīkotāji.

TMW Pilsētas skatuves programma notiks jau trešo gadu, arī šogad neparastās pasākuma norises vietās - Tallinas Pilsētas Muzeja Jaani Seek izstāžu zāle, "Temnikova & Kasela Gallery", kas ir slavena ar igauņu mūsdienu mākslas starptautisku veicināšanu, dzijas dizaineres Līnas Vīras (Liina Viira) adījumu veikals NaiiV, eksotiskā ķīniešu tējnīca "Cha Dao", kā arī junais ierakstu veikals "Terminal". Godinot tradīcijas, Tallinas Mūzikas nedēļas Pilsētas skatuves programma tiks ieskandināta uz tās lielākās skatuves lielveikala Viru Keskus zālē, kur atradīsies arī TMN aproču, programmas un ieteikumu informācijas stends, vēsta festivāla rīkotāji.

TMN Pilsētas skatuves programma sāksies ceturtdien, 27. martā Viru Keskus lielveikalā ar alternatīvo rokgrupu Sibyl Vane un somu stadiona rokgrupu Damn Seagulls. Jaani Seek zāle tiks piepildīta ar latviešu "a capella" ansambļa "Latvian Voices" burvīgo balsu harmoniju, kā arī grupas "I Wear* Experiment" audiovizuālajiem atskaņojumiem. 

"The Design and Architecture" galerijā uzstāsies somu pankroka sensācija "Pää Kii". Starp trīs dienu festivāla spožākajām zvaignēm programmā iekļauti Berlīnes popgrupa "Ballet School", latviešu elektropopa duets "Instrumenti", dāņu trokšņa melanholiķi "Get Your Gun", krievu indīpopa zvaigzne Jenia Lubich, kā arī vietējie favorīti "Marten Kuningas", Mari Kalkun, Argo Vals un daudzi citi.

Bērni tiek laipni gaidīti visos TMN Pilsētas skatuves programmas koncertos, īpaši Miia-Milla-Manda muzejā, kurā notiks vijoļu dueta Jansen/Jüssi priekšnesums.

TMN Pilsētas skatuves programmas mākslinieki un uzstāšanās grafiki pieejami TMW.ee mājaslapā, kā arī "EMT Live" aplikācijā, kuru iespējams lejuplādēt "AppStore" un "Google Play" vietnēs.

Tallinas Mūzikas nedēļa ir reģiona lielākais iekštelpu festivāls, kura programmas ietvaros pilsētas klubos un koncertu norises vietās šogad tiks pārstāvēti 227 mākslinieki no 20 valstīm.

Festivāla biļetes un caurlaides pieejamas visās "Biļešu Serviss" kasēs un internetā. Festivāla informācijas stends būs atvērts "Viru Keskus" zālē no 24 līdz 29. martam. Visas "Biļešu Serviss" pirktās festivāla caurlaides būs jāapmaina pret aprocēm informācijas stendā. Festivāla biļetes līdz 23. martam maksā 45.01 eiro, pēc tam - 55 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!