Foto: Publicitātes foto

2017. gada 8. janvārī pulksten 18.00 Rīgas Lutera (Torņakalna) baznīcā notiks koncerts "Pareizticīgo Ziemassvētku dziedājumi". Koncertā uzstāsies koris "Blagovest" un diriģents Aleksandrs Brandavs.

Pareizticīgo mūzika ar savu īpašo garīgo strāvojumu, vārda un mūzikas harmoniju gan Latvijā, gan citviet pasaulē vienmēr ir raisījusi lielu klausītāju interesi. Ar izpildījumu, kas atklāj krievu garīgās mūzikas svētsvinīgumu un pilnību, šo garīgo tradīciju Latvijā turpina viens no izcilajiem Latvijas koru kolektīviem – Rīgas pareizticīgo koris "Blagovest".

Rīgas pareizticīgo koris "Blagovest" ir daudzu starptautisku koru konkursu un festivālu laureāts un ik gadu ar panākumiem koncertē ārpus Latvijas robežām. Koris īstenojis daudzus sadarbības projektus ar pazīstamiem solistiem, koriem un komponistiem gan Latvijā, gan ārzemēs.

Diriģents Aleksandrs Brandavs absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmiju un ir Rīgas Svētās Trijādības Pārdaugavas baznīcas reģents.

8. janvāra koncerta "Pareizticīgo Ziemassvētku dziedājumi" programmas pamatā ir ievērojamā, bet pie mums līdz šim nezināmā komponista un diriģenta Nikolaja Golovanova (1891–1953) Ziemassvētku koncerti un skaņdarbi, kuri Latvijā vēl nav skanējuši. Koncertā izskanēs Sergeja Rahmaņinova (1873–1943), Aleksandra Arhangeļska (1846–1924), Dmitrija Bortņanska (1751–1825) skaņdarbi un tradicionālie Ziemassvētku dziedājumi. Pirmatskaņojumu piedzīvos jaunākais Georga Pelēča korim "Blagovest" veltītais skaņdarbs "Psalms № 150".

Koncertā piedalīsies bērnu koris "Accolada" diriģentes Oksanas Čerkasovas vadībā, koncertu vadīs Irina Vinnika. Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu serviss" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!