Foto: Publicitātes foto

Trešdienas, 3. decembra, vakarā "Latvijas 1. Rokkafejnīcā" notiks divu atkraktīvu jauniešu grupu "MmD" (Mazie meža dīvainīši) un "Gapoljeri" koncerts, informē rīkotāji.

Grupa ''MmD'' pastāv jau septiņus gadus, kuru laikā aktīvi uzstājoties nepārtraukti paplašina savu fanu loki. Bet grupas lielākā aktivitātes notika pagājušajā gadā, kad kāpa uz skatuves festivālā ''Bildes'', gan piedaloties LNT rīkotajā šovā ''Dvīņi dzied'', kā arī uzstājās klubos ''Četri balti krekli'', ''Kaņepes kultūras centrs'', ''Nice Place'', un citviet.

2013. gadā grupa nāca klajā ar savu pirmo videoklipu dziesmai ''Marts''. Dziesmā ''Marts'', kā arī pārējās puiši ataino cilvēcīgo attiecību un eksistenciālisma tēmas, kuras savu aktualitāti nav zaudējušas arī 21.gadsimtā.

Savukārt "Gapoljeri" ir muzikāli noskaņoti teatrāļi, kuru sastāvu veido jaunie aktieri un dažādu Latvijas teātru darbinieki - Kristians Kareļins (vokāls), Artis Drozdovs (basģitāra), Normans Bārbals (bungas), Māris Kurtiņš (ģitāra) un Normunds Zālamans (ģitāra).

"Gapoljeri" pirmsākumi meklējami 2009. gada nogalē kādā Rīgas komunālā dzīvokļa virtuvē. Studiju laika bohēma, divi aktierstudenti un ģitārists - viens spēlēja, otrs ļāvās brīvās apziņas plūsmai līdz brīdim, kad virtuves karstumā kāds šādu improvizāciju piefiksēja digitālājā skaņas ierakstmašīnā. Tā dzima virtuves kabarē apvienība "Gapoljeri".

Šajā rudenī "Gapoljeri" nodeva klausītājiem grupas pastāvēšanas vēsturē pirmo oficiālo singlu "Fetaki" jeb "Muskuļu ārija" no 2018. gadā gaidāmā debijas albuma.

Plašāku atpazīstamību apvienība ieguva piedaloties festivālā "Bildes 2010" un teātra gada balvas apbalvošanas ceremonijā "Spēlmaņu nakts 2010". Šogad "Gapoljeri" uzstājušies "Eirodziesma 2014" atlasē kā viesmākslinieki, festivālā "Laba Daba", vairākkārtīgi kultūras vasarnīcā ''Esplanāde 2014'', kā arī "Skaņu Tirgū" mūsdienu kultūras foruma"Baltās nakts" ietvaros.

Ieeja koncertā ir bezmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!