Foto: F64
Latvijas grupa "Triānas parks" marta vidū dosies uz Ostinu, Teksasā ASV, lai piedalīties mūzikas konferencē "South by Southwest" (SXSW), kas ir vērienīgākais šāda veida notikums pasaulē, portālu "Delfi" informē grupas menedžments.

Kā stāsta "Triānas parka" menedžere Kristīne Pleša, ielūgumu piedalīties konferencē saņem tikai rūpīgi atlasītas mūzikas grupas, kas pēc internacionālas žūrijas domām ir pietiekami labas, lai tiktu iekļautas koncerta programmā, tāpēc grupa ir gandarīta par to, ka ir izvēlēta uzstāties šo pasākumu programmā.

Iepriekš pasaulē lielākajā mūzikas konferencē no Latvijas piedalījušies grupas "Prāta vētra", "Instrumenti", "Mona de Bo" un dziesminieks Goran Gora.

Nedēļu vēlāk grupa uzstāsies arī Kanādas mūzikas nedēļā Toronto – "Canadian Music Week".

SXSW konference pirmo reizi norisinājās 1987. gadā, un kopš tā laika tā notiek katru pavasari. Tā ir unikāla platforma, kur satiekas globālās mūzikas industrijas nozīmīgākie pārstāvji un jaunie mūzikas talanti no visas pasaules, lai veidotu kontaktus un plānus tālākai sadarbībai. Mūziķiem ir iespēja pierādīt sevi koncertos, kas festivāla laikā notiek vairāk kā piecdesmit Ostinas koncertzālēs un klubos.

SXSW festivālā uzstājušies tādi zināmi mākslinieki kā Nora Džounsa, "The Killers", "The White Stripes", "The Darkness", "Supergrass", "Franz Ferdinand", "The Kills", Džeims Blānts un daudzi citi, jo tieši dalība SXSW šiem māksliniekiem pavērusi ceļu uz starptautiska līmeņa panākumiem.

Lai noskatītos jauno talantu priekšnesumus, gadu no gada konferencē reģistrējas ap 8050 industrijas un mediju pārstāvju. Šobrīd SXSW ir zināmākais starptautiska mēroga mūzikas pasākums, kas ir vissvarīgākais notikums izklaides industrijas kalendārā.

"Triānas parks" mūzikā darbojas jau piecus gadus. Grupas spilgtā tēla dēļ, "Triānas parks" ir vairākas reizes nominēts Latvijas stilīgākās grupas statusam, bet tās debijas albums tika nominēts Mūzikas gada balvai divās kategorijās, saņemot pozitīvas atsauksmes ne tikai no mūzikas kritiķiem Latvijā, bet arī mūzikas pārstāvjiem ārzemēs.

Šobrīd "Triānas parka" radošā komanda strādā studijā pie sava albuma ieraksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!