Foto: Publicitātes foto

Bristoles triphopa leģendas, alternatīvā hiphopa skatuves zvaigznes Tricky koncertu 6. februārī koncertzālē "Palladium" iesildīs Latvijas spēcīgākie un starptautiski zināmie elektroniskās mūzikas meistari "Gas Of Latvia" (attēlā) un DJ Monsta, portālu "Delfi" informēja "Positivus Music" pārstāvji.

Tricky Latvijā ieradīsies tikai pāris nedēļas pēc sava jaunākā albuma – projekta ar vairākiem viesmāksliniekiem – "Skilled Mechanics" izdošanas.

Elektroniskās mūzikas projektu "Gas of Latvia" Andris Indāns, pagrīdes mūzikas scēnā vairāk pazīstams kā Andžonis, radīja deviņdesmito gadu beigās, esot uz tā paša elektroniskās mūzikas viļņa, kas atnesa pasaules atpazīstamību Tricky.

"Gas of Latvia" pastāv kopš 1997. gada, pa šo laiku tapuši 15 albumi un nospēlēti daudzi koncerti Latvijā un Eiropā. Tāpat Andris Indāns sadarbojies vairākos projektos ar multimediju mākslinieci Katrīnu Neiburgu, tostarp veidojot noformējumu Latvijas paviljonam Venēcijas mākslas biennālē 2015. gadā.

Iesildot Tricky uzstāšanos, kopā Andri Indānu uzstāsies Anna Ķirse (balss, taustiņi) un Undīne Balode (čells). Nule kā dienasgaismu ieraudzījis "Gas of Latvia" jaunākais albums "Swan Lake", no kura kompozīcijas arī skanēs koncertzālē "Palladium".

DJ Monsta, ārpus skatuves zināms kā Uldis Cīrulis, ir uzskatāms par pieredzes bagātāko Latvijas dīdžeju, elektronikas un "scratch" meistaru. Viņa uzstāšanos raksturo bagātīga tehnisko iespēju pārzināšana un azarts izaicināt mūsdienu tehnoloģiju izmantošanas iespējas mūzikas radīšanai "dzīvajā" un ierakstos.

Sadarbojies vairākos projektos ar Latvijas labākajiem hip hop māksliniekiem un džeza mūziķiem, tajā skaitā arī "Brownman" (Toronto/NYC), "Renegades Of Jazz" (Germany). Ekperimentējot ar elektroniku un "scratch", piedalījies vērienīgos akadēmiskās mūzikas projektos ar pasaulē atzīto Latvijas Radio kori, Eiropas kori "Tenso" un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri.

2014. gadā kļuva par Latvijas "RedBullThre3Style" čempionu. Par savu jaunāko izaicinājumu DJ Monsta uzskata latviešu tradicionālās tautas mūzikas savietošanu ar elektronikas skaņu vibrācijām, ritmiem un senās kultūras vērtībām, līdz ar to viņa pēdējie kopprojekti ir bijuši ar folkloras kopām un koklētāju Birutu Ozoliņu.

Klausītāji Rīgā Tricky uzstāšanos varēs izbaudīt vien pāris nedēļas pēc viņa jaunākā muzikālā veikuma "Skilled Mechanics" iznākšanas – tas dienasgaismu ieraudzījis 22. janvārī un tapis sadarbībā ar virkni viesmākslinieku. Ar vairākiem no viņiem Tricky sadarbojās arī albuma "False Idols" ierakstā, un joprojām Tricky kā savu muzikālo parakstu izmanto sieviešu vokālus gaisīgā un nervus skarošā simbiozē ar elektroniskās mūzikas iespējām.

Biļetes uz Tricky koncertu 6. februārī koncertzālē "Palladium" nopērkamas "Biļešu serviss" kasēs, to cena 25 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!