"Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju aicina piektdien, 3. aprīlī no pulksten 19.00 tiešraidē no Koncertzāles "Cēsis" skatīties koncertu "Laikmeta piezīmes klavierēm", kas piedāvās trīs spožu latviešu pianistu – Andreja Osokina, Reiņa Zariņa un Daumanta Liepiņa – solo programmas.

Laikā, kad mainījusies visu lietu kārtība, un cilvēkiem liegta iespēja stiprināt garu un smelties mūzikas dziedinošo spēku, baudot to izcilu mākslinieku sniegumā klātienē, Koncertzāle "Cēsis" aicina pie sevis paviesoties virtuāli.

Tiešraidē izskanēs īpašs koncerts, kas piedāvās trīs spožu latviešu pianistu – Andreja Osokina, Reiņa Zariņa un Daumanta Liepiņa, solo programmas. Tas iezīmē viņu skatījumu uz šo laiku caur katra mūziķa izraudzīto skaņdarbu prizmu.

Koncertzāles šī gada rezidences mākslinieka, kaislīgā un harizmātiskā pianista Andreja Osokina programmas centrs būs Riharda Vāgnera monumentālās operas "Tristans un Izolde" fināls "Izoldes mīlas nāve", bet programmas noslēgumā Ludviga van Bēthovena pēdējie vārdi klaviermūzikā – noslēdzošā Bagatelle no pēdējā opusa klavierēm.

Skaņdarbus, kas, viņaprāt, ir īpaši piederīgi un nozīmīgi šim brīdim pasaules un sabiedrības vēsturē izraudzījies Reinis Zariņš – pianists, kura rokraksts ir konceptuālas un filosofiskas programmas. Viņa skatiens vērsts uz Johana Sebastiana Baha mūziku un Olivjē Mesiāna grandiozo klavierciklu "Divdesmit skatieni uz Kristus bērnu", no kura koncertprogrammai izvēlēta cikla daļa "Prieka gara skatiens".

Tiešraide izskanēs ar jaunā un daudzsološā pianista Daumanta Liepiņa sniegumu. Viņa interpretācijā skanēs divi romantisma pārstāvja, komponista Frederika Šopēna klavierdarbi

Noteiktā valsts ārkārtas stāvokļa dēļ tiešaraides laikā mūziķi un translāciju nodrošinošais tehniskais personāls ievēros visus noteiktos drošības pasākumus, ievērojot sociālo distanci un rūpējoties par savu un tuvumā esošo veselību. Tiešraide notiek bez klausītāju klātbūtnes zālē.

Koncerta "Laikmeta piezīmes klavierēm" tiešraide skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!