Foto: Monta Blāze

Klasiskās mūzikas huligāni "Dagamba", izpildot Čaikovskim veltīto programmu, uzstādījusi savdabīgu rekordu – nospēlējusi trīs izpārdotus koncertus pēc kārtas Ventspils jaunajā koncertzālē "Latvija". Kā uzsver grupas menedžmenta pārstāvji, tas ir līdz šim nebijis notikums grupas vēsturē.

Grupas līderis Valters Pūce stāsta: "Pirms kāpām uz skatuves, jutāmies gandrīz kā pirmajā koncertā mūžā. Satraukums bija milzīgs, jo mums bija tas gods kā pirmajiem uzstāties koncertzālē ar šāda formāta šovu. Koncertzāles akustika ir brīnišķīga, un priekšnesuma izpildījums uz pasaules lielākajām klavierēm, nudien padarīja viesošanos Ventspilī neaizmirstamu. Uzstādot jaunu grupas rekordu ar trīs koncertiem vienā pilsētā, esam gandarīti ar rezultātu un gaidām nākamo iespēju atgriezties Ventspilī."
Koncertprogrammas pamatā ir ideja par mūsdienu tradīciju, veidojot neierastu sadarbību starp dažādiem mūziķiem, atklāt pārsteidzošas, unikālas un iepriekš nedzirdētas nokrāsas.

Koncertprogrammā "Dagamba feat Tchaikovsky" neskan tikai Pētera Čaikovska darbi. Tie mijiedarbojas ar grupas oriģinālmūziku, pārkāpjot klasiskos standartus un šķietami neiespējamo padarot iespējamu.

Čaikovskim veltītās tūres koncerti jau aizvadīti Jelgavā un Ventspilī. Jau ziņots, ka pēc vairākiem koncertiem lielākajās Krievijas un Ukrainas pilsētās turneja "Dagamba feat Tchaikovsky" Latvijā turpināsies 30. novembrī Latgales vēstniecībā "Gors", 7. decembrī Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" un 25. janvārī Vidzmes koncertzālē "Cēsis".

Biļetes uz koncertiem pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!