Foto: Publicitātes foto
No 1. līdz 3. augustam senatnīgās auras apvītajās Siguldas pilsdrupās norisināsies viens no gada romantiskākajiem un muzikāli augstvērtīgākajiem pasākumiem – Siguldas Opermūzikas svētki. Šogad būs iespēja dzirdēt izcilu pasaules operas solistu buķeti, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Plašā svētku programma piedāvā muzikālo baudījumu dažādām gaumēm. Svētki tiks atklāti 1. augustā plkst. 19 ar Svētku uvertīru – ieskaņas koncertu "No latviešu līdz pasaules klasikai" Siguldas Jaunās pils dārzā un 2.augustā plkst. 15 mazos skatītājus ar izrādi "Zelta zirgs" priecēs Leļļu teātra mākslinieki.

2. augustā plkst. 21 pirmo reizi pasaulē Žorža Bizē brīvdabas operas oriģināliestudējumā "Karmena" galvenās lomas atveidos trīs izcili franču solisti – operdziedātāja Klementīne Margeine Karmenas lomā, Filipe Do – Hosē lomā, bet Pjērs Īvs Privo spēlēs Eskamilijo.

Izrādi vēl īpašāku padarīs mūsu pašu opermūzikas dīva Maija Kovaļevska, kura šobrīd ir pasaulē izcilākā Mikaēlas lomas atveidotāja. Savukārt 3.augustā plkst. 17 greznajā Galā koncertā būs iespēja dzirdēt divus izcilus baritonus – Pjēru Īvu Privo un itālieti Vitorio Vitelli, bet īpašais viesis būs pasaulē vispieprasītākais tenors Marčello Alvarezs no Argentīnas.

Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics ir gandarīts, ka Sigulda jau vairāk nekā divdesmit gadus reizi gadā kļūst par opermūzikas vasaras metropoli: "Siguldai ir ar ko lepoties – sakopta vide, attīstīta infrastruktūra, kvalitatīva izglītības sistēma, bagāta kultūras dzīve, veselīgas aktīvās atpūtas un izklaides iespējas.

Opermūzikas svētki ir Siguldas kultūras dzīves kulminācija – šo svētku laikā mums ir iespēja baudīt izcilu opermūziku un tikties ar spožām pasaules opermūzikas zvaigznēm. Siguldiešiem ir ar ko lepoties – ne viena vien opermūzikas zvaigzne ir sajutusi šo īpašo vietu Gaujas senielejas krastā un atgriežas Siguldā atkal un atkal."
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!