Grupas "Turaidas Roze" vokālists Uģis Roze ar mūzikas ierakstu kompānijas "Upe" gādību, 7.decembrī laidīs klajā savu pirmo solo albumu "Divtulība" ar 12 komponista Imanta Kalniņa dziesmām.
Uģis Roze pastāstīja, ka albumā būs rodamas sešas pilnīgi jaunas un sešas agrākajos gados komponētas, bet reti dzirdētas Imanta Kalniņa dziesmas no teātra izrādēm.

"Doma par savu albumu bija jau sen. Gribēju, lai arī man būtu pašam savs disks. Visiem ir, bet man nebija. Kad izdevās atrast finansējumu, priecājos, ka nu varēšu šo domu īstenot un nu albums ir gatavs", priecājās Uģis Roze.

Albuma dziesmām pārsvarā ir trīs dzejnieku - Māra Čaklā, Knuta Skujenieka un Imanta Ziedoņa teksti, viena dziesma komponēta ar Andreja Upīša dzeju. Uģis Roze uzsvēra, ka albumā rodamās dziesmas ir liriskas un romantiskas, jo katrā tiek dziedāts par mīlestību. "Tas ir nopietns albums, un mūzika tajā nav īpaši komerciāla, tā nevar skanēt fonā, tā ir jāklausās. Un tad var sajust, kas tur ir pateikts un sajust tā noskaņu", skaidroja Uģis Roze.

Albuma prezentācijas koncerts paredzēts 4.decembrī klubā "Četri Balti Krekli", savukārt februārī mūziķis gatavojas doties koncertturnejā pa Latvijas lielāko pilsētu klubiem un kultūras namiem. Gan ierakstā, gan koncertos, solistu pavadīs grupas "Turaidas Roze" pamatsastāvs un daži pieaicināti mūziķi. Uģis Roze pastāstīja, ka šobrīd mūzika atkal kļuvusi par viņa galveno nodarbošanos. Vēl viņš darbojas kādā viesnīcā, kur atbild par kultūras pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!