30. aprīlī, Sapņu fabrikā, notiks "Dzelzs vilka jauno Jāņu orķestra" lielkoncerts "Kālabad" un grupa ziņo, ka koncertu ar īpašu jaunradītās latviešu tautas mūzikas programmu iesildīs pazīstamais mūzikas žurnālists Uldis Rudaks.

Pašlaik, gatavojoties lielkoncertam, "Dzelzs vilka jauno Jāņu orķestra" mūziķi sparīgi nodevušies mēģinājumu procesam Siguldā. Koncerta versijas plašākam mūziķu sastāvam top gan nesen iznākušā albuma "Kālabad" dziesmām, gan "Dzelzs vilka" albumu – "Uijā uijā nikni vilki" un "Kur vakara zvaigzne lec" skanīgākajām kompozīcijām.

Koncertā piedalīsies "Dzelzs vilka jauno Jāņu orķestra" mūziķi Juris Kaukulis, Kaspars Tobis, Ieva Strode, Kārlis Alviķis un Valērijs Cīrulis, īpašas ģīgas partijas izspēlēs Andris Alviķis ("bet bet", "Liepājas brāļi"), grupas "Forshpil" vijolniece Inna Raihmane, mūziķiem pievienosies arī postfolkloras kopas "Vecpilsētas dziedātāji" dalībnieki.

Pirms un pēc koncerta vakara noskaņai atbilstošu mūziku no savas ierakstu kolekcijas atskaņos mūzikas žurnālists un dīdžejs, arī 30. aprīļa jubilārs Uldis Rudaks, dodot savai iecerētajai programmai nosaukumu "Nepabeigtās dziesmas". Kaut arī Uldis nereti tiek uzskatīts tikai un vienīgi par rokmūzikas cienītāju, kuram citi žanri nez vai iet pie sirds, pirms "Dzelzs vilka jauno Jāņu orķestra" koncerta viņš spēlēs jaunradīto latviešu tautas mūziku, kā arī senās tautas dziesmas un skaņdarbus gan šodien iedomātā un ieskaņotā autentiskā formā, gan jaunās, mūsdienīgās apdarēs.

"Tautas dziesmas nav sastingušas – tās ir dzīvas, jo mainījušās arī laikā, kad tapušas, dziedātājam pēc dziedātāja tās pilnveidojot, vienkāršojot vai jebkādā citā veidā interpretējot pa savam, tāpēc tās mainās līdzi laikam joprojām, un šodien mums nav ne jausmas, kā tās skanēs vēl pēc simts gadiem… Tās nav un nekad netiks pabeigtas, jo tāds liktenis tām bijis lemts jau pašā sākumā. Ieraksti, ko klausāmies, tikai fiksē, kā cilvēki tās sapratuši, dziedājuši un spēlējuši konkrētajā mirklī," saka Rudaks.

Īpaši koncertam šobrīd top arī video mākslinieku Pētera Brīniņa un Miķeļa Urtāna video vīzijas.

"Dzelzs vilka" komanda, gatavojoties lielkoncertam, piedāvā iespēju iegādāties īpašu ģimenes biļeti un baudīt koncertu kopā ar ģimeni. Ģimenes biļetes piedāvājums ir spēkā diviem pieaugušajiem un bērnam vecumā no 7 līdz 15 gadiem. Bērniem līdz septiņu gadu vecumam ieeja koncertā - bez maksas.

"Pirms garajām svētku dienām esam sagatavojuši pavasarīga neprāta un saulgriežu maģijas pilnas dziesmas gan bērnu vecākiem, gan tiem, kas par tādiem varbūt vēl tikai grasās būt, gan arī pa kādai šūpuļdziesmai mūsu mazajiem faniem. Ceram un pamatīgu sadziedāšanos un izdejošanos kopā," saka grupas solists Juris Kaukulis.

Biļetes uz lielkoncertu iegādājamas "Biļešu paradīze" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!