Foto: DELFI

Uz "Positivus" festivāla "Red Bull Music Academy "skatuves kāps DJ "Egyptian Lover", "AraabMuzik", "Dorian Concept Trio" un DJ "Sliink".

Kā informēja festivāla rīkotāju pārstāve Linda Igolniece, reperis, DJ un producents "Egyptian Lover" ir leģenda noteiktās aprindās, taču lielākajai daļai viņš ir mistērija, mākslinieks, kurš būtībā radīja Amerikas Rietumkrasta hiphopa scēnu, pirms to pilnībā pārņēma "gansta-rap". "Egyptian Lover" pagājušā gadsimta 80.gados noteica toni Losandželosas ballītēs, un viņa albums "On the Nile" bija viens no pirmajiem hiphopa ierakstiem, kas tika izdoti saulainajā Kalifornijā. Festivāla organizatori norādīja, ka "Egyptian Love" agrīnie darbi tiek uzskatīti par pamatu DJ "electro" setiem visā pasaulē.

Apbrīnojamā roku veiklība, darbojoties ar MPC sampleri, padara katru "AraabMuzik" DJ setu par mākslas darbu un viņa mūzikas ritma struktūrā jūtamas arī mūziķa spāniskās saknes, stāstīja Igolniece. Pēc viņas teiktā, "AraabMuzik" straujie bīti, dinamiskie ritmi un performances ir padarījušas viņu par virziena noteicēju elektroniskās mūzikas pasaulē.

"Dorian Concept Trio" ir jaunākais austriešu multiinstrumentālista un producenta "Dorian Concept" projekts, kas mūzikā apvieno "techno", "grime", "hiphop" mūziku un elektroniku ar eksperimentālā džeza elementiem. Viņa mūziku raksturo vieglums, nepiespiestība un uzdrošināšanās. "Dorian Concept Trio" rada fundamentālus ritmus, vienlaikus nezaudējot melodisko nepiespiestību, piebilda Igolniece.

Agresīvi "up-tempo" ritmi un nomierinoši "Pop" un "R&B" sampli ļauj DJ "Sliink" brīvi dreifēt starp popmūzikas un "underground" skaņām. DJ "Sliink", īstajā vārdā Steisijs Vaits, savos DJ setos iekļauj visplašāko mūzikas spektru. "Pop", "House", "Rap", "Hip-hop/ Trap" un regejs, kā arī tieši DJ "Sliink" raksturīgais "Jersey/ Philly/ Baltimore Club" blends ļauj viņu ierindot pasaules klases DJ vidū.

Devītais "Positivus" festivāls Salacgrīvas Zvejnieku parkā norisināsies no 17.jūlija līdz 19.jūlijam. Tajā uzstāsies "Warpaint", "Rival Sons", "Ghostpoet", Roberts Plānts un "The Sensational Space Shifters", "Placebo", "Kasabian", "St.Vincent", "Basement Jaxx", Toms Odels, "Jungle", "Charli XCX", "Lamb", "Everything Everything", "Fenech-Soler", Džeks Gerets, "Ewert and the Two Dragons", "The Sound Poets", "Kate Boy", "King Gizzard&The Lizard Wizard", "Triana Park", "Max Jury", "Soak", "Peace", "East India Youth", "Indiana", "Tropic", "Vök", Jenni Ābrahamsone, "Rangleklods" un "Public Access T.V".

Biļetes nopērkamas "www.positivusfestival.com", "Biļešu servisa" kasēs un "Nordea" bankomātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!