Foto: Edijs Andersons
Nedēļas nogalē, 18. februārī, pasniegtas Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas "Zelta mikrofoni", vairāk nekā 20 kategorijās godinot pagājušā gada labākos albumus, dziesmas un skatuves māksliniekus. Šogad svinīgā ceremonija notika ar plašāku vērienu nekā iepriekš – izstāžu centrā "Ķīpsala" pulcējās ne tikai nominētie mūziķi un viņu izdevēji, bet arī skatītāji.

Īpaši šim pasākumam skatuves scenogrāfiju bija veidojis starptautiski atzītais dizainers Artūrs Analts, bet ceremoniju vadīja Mārtiņš Spuris un Sanda Dejus.

Šī gada "Zelta mikrofona" ceremoniju atklāja Latvijas šā brīža repa elites priekšnesums, bet pasākuma gaitā uz skatuves kāpa arī grupas "Dagamba", "Dzelzs vilks", "Musiqq", "Citi zēni", "Astro'n'out", "Tautumeitas", kā arī Olga Rajecka, Aija Andrejeva. Shipsea un Ūga, Atis Zviedris, Ralfs Eilands un daudzi citi.

Foto: Edijs Andersons

Jau ziņots, ka par gada labāko albumu tika atzīts Shipsea jeb Jāņa Šipkēvica soloalbums "Apgaismo mani", kas saņēma godalgu arī kategorijā "Labākais popmūzikas albums". Par gada labāko dziesmu un arī radiohitu atzīta Dona "Tavs pieskāriens", savukārt tautas balsojumā "Elvi gada dziesma" uzvarējusi jaunā dziedātāja Grēta ar "Pāries".

Divus "Zelta mikrofonus" saņēmusi elektroniskās mūzikas māksliniece Vultura, kura triumfēja kategorijās "Labākais elektroniskās vai deju mūzikas albums", kā arī "Labākā debija". Savukārt roka un metāla kategorijā uzvarējusi grupa "Bēdu brāļi" ar albumu "Duende", hip-hopa mūzikas kategorijā par labāko atzīts rolanda če ieraksts "visurgājējs", bet alternatīvas un "indie" mūzikas kategorijā uzvaras laurus plūca Keitija Bārbale ar savu debijas albumu "Akmens Dievs".

"Zelta mikrofonu" par mūža ieguldījumu Latvijas skaņu ierakstu industrijas attīstībā saņēma Latvijas radio skaņu inženieris Augustīns Delle.

Plašāk par uzvarētājiem visās kategorijās šajā raksta: Pasniegti 'Zelta mikrofoni'. Gada labākais albums – Shipsea 'Apgaismo mani'

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!