Šonedēļ vācu ierakstu kompānija "Folter Records" klajā laidusi latviešu folka/pagāniskā metāla grupas "Skyforger" jauno albumu "Pērkoņkalve" ("Thunderforge").
Kā žurnālistus informēja grupas "Skyforger" menedžments, albumā iekļautas deviņas senlatviešu mitoloģijai un dažādām dievībām veltītas dziesmas, kā arī ievada skaņdarbs. Albums iegādājams Latvijas mūzikas veikalos.

"Skyforger" aktīvi koncertē - aprīlī grupa bija Somijā, piedaloties koncertturnejā "Easter Disaster" kopā ar zviedru un somu grupām. Tuvākais koncerts grupai "Skyforger" paredzēts 7.jūnijā Lietuvas pilsētā Jonišķos, folka/pagāniskā metāla festivālā "Kilkim Zaibu", kurā piedalīsies grupas no visas Baltijas - "Loits", "Metsatoll" no Igaunijas, "Obtest", "Dissimulation" no Lietuvas u.c. Jūlijā "Skyforger" spēlēs arī Vācijas festivālā "Under the Black Sun".

Patlaban grupa "Skyforger" strādā studijā, ierakstot kārtējo albumu. Šoreiz tas nebūšot "smagā" stila, bet gan folkmūzikas albums, kurā būs apkopotas dziesmas no visiem līdzšinējiem "Skyforger" albumiem, kā arī pievienotas jaunas kompozīcijas. Albums būšot pabeigts vasarā.

Līdz šim grupa "Skyforger" laidusi klajā trīs albumus. Pirmo albumu "Semigalls' Warchant" ("Zemgaļu karadziesma") 1997.gadā grupa izdeva pašu spēkiem, bet pēcāk tika noslēgts līgums ar Nīderlandes kompāniju "Mascot Records", kuras paspārnē izdots albums "Kauja pie Saules" (1998) un "Latviešu strēlnieki" (2000).

Grupā "Skyforger" muzicē Pēteris Kvetkovskis - vokāls, ģitāra, stabule, kokles, Edgars Grabovskis jeb "Zirgs" - bass, vokāls, tautas instrumenti, Rihards Skudrītis - ģitāras, kokles, Edgars Krūmiņš jeb "Mazais" - bungas, perkusijas, zvārguļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!