Foto: Publicitātes foto

Pāragri aizgājušās dziedātājas Eimijas Vainhausas 2006. gada albums "Back to Black", kas pēc mūziķes nāves atgriezās Lielbritānijas ierakstu topa virsotnē, nu kļuvis par 21. gadsimta pārdotāko albumu Lielbritānijā, liecina OCC (Official Charts Company) dati.

Dziedātājas otrais albums pārspējis līdzšinējo rekordu – Džeimsa Blānta 2005. gada albuma "Back to Bedlam" pārdošanas rādītājus.

OCC dati liecina, ka "Back to Black" Lielbritānijā pārdots 3.26 miljonu lielā tirāžā, savukārt Blānta "Back to Bedlam" - 3.25 miljoni kopiju.

Trešais līdz šim pārdotākais albums 21. gadsimtā, pēc OCC datiem, ir dziedātājas Daido "No Angel" (3.07 miljoni eksemplāru), kas Lielbritānijā tika izdots 2001. gada februārī.

Atgādinām, ka Vainhausas "Back to Black" britu pārdotāko albuma topa virsotnē atgriezās trīs nedēļas pēc viņas nāves 23. jūlijā.

Jau ziņots, ka šajā nedēļas nogalē MTV mūzikas video balvas ceremonijā 85 gadus vecais džeza un estrādes mūzika dziedātājs Tonijs Benets iepazīstinās ar Vainhausas pēdējo ierakstu – duetu "Body and Soul", kas būs iekļauts Beneta duetu izlasē un tiks izdots arī kā labdarības singls.

Eimija Vainhausa, kura par "Back to Black" saņēmusi piecas "Grammy" balvas, tika atrasta mirusi savās mājās Kamdenā, Londonā 23. jūlijā. Šobrīd medicīniskā ekspertīze atzinusi, ka skandalozās dziedātāja pirms nāves narkotikas lietojusi nebija.

Jāpiezīmē, ka Vainhausas nāve aktualizējusi mītu par tā saucamo "Klubu 27", jeb talantīgiem mūziķiem, kuri šo pasauli atstājuši tieši 27 gadu vecumā. Viņu vidū ir Džims Morisons, Kurts Kobeins, Dženisa Džoplina un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!