Foto: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja

Otrdien, 13. decembrī, Valsts prezidents Egils Levits izteica atzinību Latvijas Radio kora mākslinieciskajam vadītājam un diriģentam, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesoram, Dziesmu svētku virsdiriģentam Sigvardam Kļavam.

"Bieži pasaulē nezina, kas ir Latvija, bet zina latviešu mūziku. Jūs personīgi un arī Latvijas Radio koris esat piedalījušies šajā procesā, lai mūsu mūzika būtu starptautiski atpazīstama," pasniedzot Valsts prezidenta medaļu, teica Egils Levits.

"Ar savu darbu esat izveidojis arī augstu mūzikas standartu Latvijā. Visa latviešu mūzikas mīļotāju saime, visi Latvijas iedzīvotāji jūs pazīst un ārkārtīgi augstu novērtē jūsu darbu," papildināja prezidents.

Foto: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja

Vairāk nekā 30 gadus Sigvards Kļava ir Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs un laikiem cauri savu radošo dzīvi dzīvo kopā ar Latvijas Radio kori. Izcils un godināms ir viņa ilggadējais ieguldījums Latvijas koru kultūrā, Dziesmu svētku kustības stiprināšanā un latviešu mūzikas atpazīstamībā pasaulē. Šī gada 29. novembrī Sigvards Kļava svinēja 60 gadu jubileju. Decembra sākumā Kļavas vadītais Latvijas Radio koris saņēma Kultūras ministrijas Izcilības balvu kultūrā par starptautiskiem sasniegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!