Mūzikas un mākslas festivāla ”Bildes 2012” laikā šoruden klajā tiks laists aktiera, dziesminieka un uzņēmēja Vara Vētras dziesmu albums ”Viena mirkļa dēļ...” , portālu ”Delfi” informē ”Bilžu birojs”.

Jaunā ieraksta dziesmu programmas koncerts mūzikas un mākslas festivāla ”Bildes 2012” ietvaros būs klausāms sestdien, 27.oktobrī.

Albumā ”Viena mirkļa dēļ...” būs iekļautas 15 Vara Vētras oriģinālkompozīcijas. Kā atklāj mākslinieks, dažu melodiju motīvi ir pat vairākus gadus veci, taču ”pareizie vārdi atnākuši tikai nesen”. Viņš norāda, ka aizvadītā mēneša laikā intensīvi strādājis pie dziesmu formu izveides, pārstrādāti arī daži teksti; tad sekojis darbs studijā, kas, viņaprāt, pagaidām ir ļoti veiksmīgs: ”Atlikusi vēl skaņas tehniskā apstrāde, bet jau tagad šķiet, ka ierakstītais materiāls ir interesants un dažāds. Laika gaitā esmu centies attīstīt dziedātprasmi, domāju, ka arī tas būs jūtams.”

Varis Vētra īsumā rezumē, ka jaunās dziesmas ir par mums pašiem un mīlestību pret pasauli un dzīvi: ”Es mēģinu atgādināt, ka dzīve ir pilna ar jaukiem brīnumiem, mums tikai jāļaujas tos ieraudzīt, tāpēc ceru, ka dziesmas iedvesmos arī klausītājus gan iekšējā, gan apkārtējā pasaulē saskatīt vairāk skaistā un baudāmā!”

Ierakstā piedalās arī ģitārists Aivars Hermanis, multiinstrumentālists Raimonds Macats un bundzinieks Vilnis Krieviņš

Kā atklāj Hermanis, pavadījumu ierakstīšana studijā notikusi ļoti raiti – 12 dziesmas tika ierakstītas aptuveni sešu stundu laikā, – un jaunā albuma skanējums vairāk līdzināsies koncertierakstam: ”Dziesmas ierakstītas tā, lai radītu pēc iespējas dabiskāku skanējumu, šoreiz neizmantojot ierakstu studijas daudzceļu skaņu kompilācijas iespējas.”

Ģitārists, vērtējot dziesmu tematiku, jauno CD raksturo kā Vara Vētras pirmā albuma ”Pārdodu vēju un zirgu vēl klāt” otro sēriju jeb turpinājumu. ”Tā kā Varis ir ”viss vienā” – aktieris, komponists, dzejnieks un izpildītājs, – dziesmas atspoguļo viņa romantisko pasaules redzējumu, un tās ir mīlestības pilnas,” tā Aivars Hermanis.

Ieraksts top ”Sound Division” studijā, ieraksta režisors – Ivars Ozols.

Atgādinām, ka ikrudens festivāla ”Bildes” koncerti Rīgas kongresu namā un mūziļu veidoto masku izstāde tirdzniecības centrā ”Spice Home” norisināsies līdz 3. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!