No 23. līdz 25. jūnijam Lietuvā jau 12. reizi notiks festivāls "Kilkim Žaibu" , kas apvieno smagās mūzikas ekstrēmās formas ar arhaisko folkloru un seno baltu vēsturi. Šī gada galvenie mākslinieki būs grieķu black metāla grupa "Rotting Christ", portālu "Delfi" informē organizatori.

Atgādinām, ka pērn "Rotting Christ" viesojās Latvijā festivāla "Metalshow Open Air" ietvaros.

"Kilkim Žaibu" notiek Lietuvas ziemeļrietumos pie Varniai pilsētas netālu esošā Lūkstas ezera. Festivāls aicina nosvinēt Saulgriežus, dzīrojot kopā ar pērkonu autentiskās svinībās – ar lieliem ugunskuriem, senajām spēlēm un dejām, bet no ragiem tiks dzerts īsts alus. Pēc Līgo vakara nosvinēšanas festivāla apmeklētājiem būs iespēja vērot senās cīņas un klausīties senās folkloras dziesmas un, protams, arī spēcīgu metālmūzikas koncertu! Šogad pavisam festivālā uzstāsies 20 grupas.

Viens no festivāla programmas visslavenākajiem vārdiem pieder grieķu gothic/black metāla grupai "Rotting Christ". Grupa 2010.gadā izdeva jaunāko albumu "AEALO", kuru popularizējot, devusies plašās koncertturnejās. Ieguvuši kā fanu tā kritiķu augstāko novērtējumu ar 2007. gadā izdoto albumu "Theogonia", arī albumā "AEALO" mūziķi slavē Grieķijas vēstures mantojumu, iztulkojot to metālmūzikas universālajā valodā. Festivālā būs dzirdamas grupas no Latvijas - folk/pagan metāla grupa "Skyforger" un vīru folkloras kopa "Vilki".

Festivāla biļetes var iegādāties www.bilietupasaulis.lt. Festivāla biļešu cena ir 80 liti jeb 16 lati. Ir iespējams iegādāties vienas dienas biļeti, kas maksā 50 litus jeb 10 latus. Bet vienā reizē iegādājoties sešas biļetes, būs jāmaksā tikai par piecām! No Rīgas uz festivālu tiek organizēts fanu autobuss. (Vairāk informācijas: estragons@inbox.lv)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!