Foto: LETA
VEF Kultūras pilī 29. novembrī plkst. 14.00 un plkst. 18.30 notiks Guntara Rača un Raimonda Paula koncertuzveduma "Dullā diena" pirmizrādes, portālu "Delfi" informē uzveduma veidotāji.

Stāsta muzikālo pamatu veido Raimonda Paula bērniem rakstītās dziesmas ar Guntara Rača vārdiem – "Dullā diena", "Anniņa vanniņā", "Kapteinis Reinis", "Kārlītis", "Piena ceļš" un citas. Dziesmas, kuras klausītājiem iemīļotas padarīja bērnu vokālā ansambļa "Dzeguzīte" dziedātāji, nu ir iekļautas izrādē par bērniem un jauniešiem, par Klaunu un par Balerīnu - trako Maksi un kaimiņieni Ņinu. Akadēmijas audzēkņu veidotiem sižetiskiem klipiem. Muzikālais stāsts ir papildināts ar Pētera Čaikovska baleta "Gulbju ezers" mūzikas citātiem.

Koncertuzvedums "Dullā diena" ir bērnu popgrupas "Tu un es", Deju skolas "Dzirnas" studijas un Rīgas televīzijas un radio akadēmijas "Kids TV" dalībnieku kopējs sadarbības projekts, kurā tie, pieredzējušu pedagogu virsvadībā, izrādes sižetā apvieno dziedāšanu, deju un multimediālus video efektus.

"Tas ir stāsts par draudzību un par uzdrīkstēšanos, par piesaisti kas var pāraugt atkarībā, par simpātijām un mīlestību, par ticību sev un savam sapnim. Par to, ka sapnis – tas ir vairāk nekā zelts," teic uzveduma veidotāji.

Muzikālajā stāstā piedalās: Amanda Reinharde (Rīgas Horeogrāfijas vidusskola), Kristaps Ceļmalnieks ("Dzirnas"), Kultūras un atpūtas centra "Imanta" bērnu popgrupas "Tu un es" (vadītājs Arnis Miltiņš) un Deju grupas "Dzirnas" studijas dejotāji (vadītājs Agris Daņiļevičs), videoklipi un multimediālie efekti - Bērnu televīzijas un radio akadēmijas "Kids TV" audzēkņi (N.Buharova), instrumentālā grupa Jāņa Miltiņa vadībā.

Iestudējuma scenogrāfe un kostīmu māksliniece Izolda Cēsniece, horeogrāfs, konsultants – Agris Daņiļevičs, horeogrāfs – Kristaps Ceļmalnieks, baletmeistare – Indra Lapšina, muzikālais vadītājs Jānis Miltiņš, vokālie pedagogi – Madara Dziedātāja, Arnis Miltiņš.

Biļetes uz koncertuzvedumu nopērkamas visās "Biļešu paradīze" kasēs un VEF Kultūras pilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!