Foto: Ritvars Stankevičs

Atjaunotajā VEF Kultūras pilī 24. septembrī izskanēs jaunākā Maestro Raimonda Paula un dziesmu tekstu autora Guntara Rača koncertprogramma "Kontrasti", kurā valsts simtgades sajūtu melodijas izdziedās Kristīne Prauliņa, izspēlēs Latvijas Radio bigbends un pats Maestro Raimonds Pauls, portālu "Delfi" informē kompānijas "MicRec" pārstāve Ilze Pleša.

Raimonda Paula ciešā sadarbība ar dziedātāju Kristīni Prauliņu pēdējo gadu laikā izpaudusies dažādos formātos, tomēr jaunajā albumā Maestro īpaši vēlējies izcelt Prauliņas sniegumu un devis viņai brīvību muzikālā satura radīšanā.

"Maestro allaž man ir devis savu radošo telpu, kad runa ir par dziesmu izpildījumu. Bet šis projekts ir īpašs ar to, ka piedalījos dziesmu aranžiju izstrādē, meklējot trāpīgus muzikālās izteiksmes līdzekļus katram stāstam. Kopā ar mūziķiem centāmies katrai dziesmai izstrādāt melodijai, domai un muzikālajam tekstam atbilstošu noskaņu. Es domāju, ka Maestro rokraksts ir nerimstoša enerģija, ar kādu viņš ģenerē arvien jaunu mūziku un idejas. Viņam patīk dot impulsu un skatīties – ko tad tie jaunie ar to spēs izdarīt. Bet domāju, ka pāri visam viņš patiesi mīl muzicēt un būt tajā brīdī, kad mūzika ir dzīva un iespēju pilna – tā ir mūsu ciešākā saikne," ar patiesu cieņu stāsta Prauliņa.

Kā stāsta Prauliņa, "katrā dziesmā ir kaut kas dziļi latvisks. Latviskums pilnīgi caurvij Maestro mūziku un Guntara Rača tekstus. Man šajā albumā ir viena īpaši mīļa dziesma, kas, manuprāt, ir Latvijas stāsts savā būtībā – "Strauts un jūra". Tā mani uzrunā un liek aizdomāties par to, cik vareni kļūstam, kad sevi apzināmies, un cik niecīgi varam būt, kad ļaujam bailēm sevi nomākt. Man mūzika ir kaut kas daudz vairāk par notīm un burtiem. Mūzika ir dzīva, un mana cerība ir, ka arī caur šo mūziku cilvēki atrod jaunu iedvesmu, piepildījumu, iemeslu pasmaidīt. Mēs katrs esam strauts, kas tiecas uz jūru."

Kristīne Prauliņa kā soliste koncertē Latvijā un ārzemēs gan ar gospeļkori, gan dažādiem džeza, blūza un populārās mūzikas sastāviem. Mūziķes sadarbība ar Latvijas Radio bigbendu pēdējā laikā kļuvusi īpaši aktīva, un džeziski melodiskais albums "Kontrasti" ir tās pirmais taustāmais rezultāts. Prauliņa atzīst: "Es mīlu Latvijas Radio bigbendu un iespēja būt kopā ar šiem cilvēkiem, muzicējot koncertos un ikdienā, ir liela dzīves svētība. Ļoti priecājos, ka šī kopā būšana ir ieskaņota un nu tai būs pamatīgs vēsturisks apliecinājums!"

Koncertā skanēs arī labi zināmas dziesmas no iepriekšējā Prauliņas kopdarba ar Maestro un Raču – ierakstu albuma "Melns ar baltu". Starp atpazīstamākajām dziesmām no dziedātājas debijas albuma – "Muzikanti nedejo", "Dejo ar mani", "Meitenes" un pati tituldziesma "Melns ar baltu".

Koncertā VEF Kultūras pilī būs iespēja iegādāties abus ierakstu albumus. Pēc koncerta – autogrāfu sesija kopā ar pašiem māksliniekiem. Biļetes uz albuma "Kontrasti" prezentācijas koncertu pieejamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!