Foto: Publicitātes foto
21. martā Ventspilī, teātra nama "Jūras vārti" Jaunajā zālē gaidāms pianistu Popijas Ekroidas (Poppy Ackroyd) un Bruno Bavotas (Bruno Bavota) autormūzikas koncerts.

Popija Ekroida ir komponiste un izpildītājmāksliniece no Londonas, kura šobrīd par savu mājvietu izvēlējusies Braitonas pilsētu Lielbritānijā. Jau kopš agras bērnības apguvusi gan vijoles, gan klavieru spēli, Popija savas akadēmiskās studijas klavierspēlē un kompozīcijā turpinājusi Edinburgas universitātē Skotijā, kur ieguvusi arī maģistra grādu klaviermūzikas izpildītājmākslā.

Iespējams, plašākam klausītāju lokam mākslinieces vārds šķitīs vēl pazīstamāks, nosaukts kopā ar “Hidden Orchestra” – elektroniskās džeza mūzikas kolektīvu no Edinburgas - viņa ir projekta ilggadēja dalībniece.

Savā radošajā darbībā kā solo māksliniece Ekroida ir sadarbojusies ar vairākiem dažādu tēlotājmākslas žanru pārstāvjiem, radot gan muzikālus kopdarbus, gan mūziku filmām, dejai, fiziskajam teātrim un radio.

Viņas, 2012. gadā cienījamās vācu mūzikas ierakstu izdevniecības “Denovali Records”, izdotais debijas albums “Escapement” pārsteidza ar savu delikāti savērpto, bet reizē ārkārtīgi atmosfērisko un skaisto klavieru un vijoles radīto mūziku, stāsta pasākuma organizatori.

Jau gadu vēlāk Popija Ekroida kopā ar vizuālās mākslas pārstāvi Lumen radīja video projekcijas saviem turmākajiem koncertiem. Pirms mākslinieces otrā solo albuma “Feathers” izdošanas pagājušā gada nogalē šis video materiāls, pateicoties lielajam publikas pieprasījumam, dienasgaismu ieraudzīja arī DVD formātā.

Ierakstā “Feathers” šķiet dzirdam to visu – Popijas akadēmiski apgūto klavieru un vijoles spēli un kompozīciju, viņas mīlestību pret pašas veco “Bluethner” flīģeli, patiku pret elektronisko mūziku, kā arī eksperimentus ar citiem akustiskajiem taustiņinstrumentiem – harmonijām, klavihordu, klavesīnu un spinetu, stāsta pasākuma rīkotāji, uzsverot, ka viņa ir liela “Aphex Twin”, “Four Tet” un citu elektroniskās mūzikas pārstāvju daiļrades cienītāja.

Otrs vakara viesis Ventspils koncertā būs pianists un komponists Bruno Bavota no Neapoles Itālijā. Kā apgalvo pats – sirdī nelabojams romantiķis. Atšķirībā no Popijas Ekroidas, Bruno atzīst, ka mūziku pa īstam iemīlējis vēlu – aptuveni 20 gadu vecumā.

Mūziķis, kura daiļradi iespējams salīdzināt ar citiem šobrīd plaši zināmiem un atzītiem pianistiem – Olavūru Arnaldsu, Karlosu Čipu, Gregu Hainzu un citiem, līdz šim izdevis trīs solo albumus.

Starp atmiņā paliekošākajiem koncertiem, ko Bruno Bavota sniedzis līdz šim, noteikti saucami koncerti Londonas Karaliskajā Albertholā (Royal Albert Hall), festivālā “Iceland Airwaves”, “FINOMI” Maskavā un daudzi citi. Vien dažas dienas pēc uzstāšanās Ventspilī Bruno Bavota dosies savā pirmajā koncertturnejā uz Japānu, stāsta pasākuma rīkotāji.

Abu mūziķu koncerts Ventspils teātra nama “Jūras vārti” Jaunajā zālē būs pirmais un pagaidām vienīgais koncerts Baltijas valstīs.

Biļetes no 20. februāra plkst. 12:00 nopērkamas t/n „Jūras vārti” un visās “Biļešu Serviss” kasēs, kā arī internetā.

Pirmo 30 biļešu cena īpaša – € 6.00. Tuvojoties koncertam biļetes kļūs dārgākas. Pārdošanā ierobežots skaits nenumurētu sēdvietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!