Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Sestdien, 7. augustā, Ventspils Pilsētas svētku kulminācijā uzstāsies grupas "Sudden Lights", "Jumprava" un "GusGus", portālu "Delfi" informēja Ventspils kultūras centra pārstāve.

Plkst. 20.00 koncertu iesāks poproka grupa “Sudden Lights”, kura sevi jau pierādījusi ar vairākiem spēcīgiem hitiem, kas iekarojuši Latvijas radiostaciju mūzikas topu virsotnes – “Klusumi”, “Aizņem man vietu”, “Priekšpilsētas valsis”, “Haosā”.

Plkst. 21.00 ar vienīgo šī gada lielkoncertu leģendārā grupa “Jumprava” atgriežas ar jubilejas superhitu programmu “XO” jeb “Extra Old”, kuru pirms 2 gadiem dzirdējām izpārdotā koncertā “Arēna Rīga”. Izskanēs hiti, kas kļuvuši par sava laika simboliem – “Ziemeļmeita”, “Peldētājs”, “Vēlreiz”, “Šeit lejā” un neskaitāmi citi, tāpēc tā noteikti būs baudāma kā labi noturēts konjaks. Šobrīd aktīvi tiek strādāts pie spēlfilmas “Jumprava. Lielais notikums” filmēšanas, kas pie skatītājiem nonāks 2022. gada sākumā. Filmas pamatā stāsts par grupas “Jumprava” izveidošanos un attīstību laika posmā, kad grupa ar savām dziesmām un stilu veicināja Trešo atmodu un iedvesmoja cilvēkus uz lieliem sapņiem pāri “dzelzs priekškaram”.

Pusnaktī, pēc svētku uguņošanas, uz skatuves kāps elektroniskās deju mūzikas zvaigznes – grupa “Gus Gus” no Islandes, kas Latvijas publikai ir labi pazīstama. 2012. gadā pasaulē zināmā islandiešu apvienība jau reiz viesojās Ventspilī tūres “Arabian Horse” ietvaros, kas daļai auditorijas bija patīkams jaunatklājums mūzikas pasaulē, lai gan grupa starptautisku atzinību guvusi jau 90. gadu nogalē. “Gus Gus” dalībnieku sastāvs ir vairākkārt mainījies, bet kodols palicis nemainīgs - mūziķis Bigi Viera (Biggi Veira) un hipnotiskās balss īpašnieks Daniels Agusts (Daníel Ágúst). Pēc 25 gadu muzicēšanas “Gus Gus” atgriežas ar jaunu albumu “Mobile Home” un jaunu grupas dalībnieci - skaistās balss īpašnieci Margrētu Ranu (Margrét Rán) no projekta “Vök”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!