Foto: Jānis Škapars

Džezfanka grupa "Very Cool People" 11. aprīlī pulksten 18.00 koncepta bārā "Herbārijs" ierobežotā apmeklētāju lokā prezentēs savu sesto albumu "Caution! Contains Words!", portālu "Delfi" informē mākslinieku pārstāvji.

Grupas jaunais albums ir džeza, fanka, hiphopa un pat roka sajaukums, kas joprojām izklausās pēc "Very Cool People". Netrūkst ne enerģijas un dzīvesprieka, ne paķerošu rifu un lipīgu melodiju. Līdz šim izdoti trīs albuma singli: vasarīgas ballītes saundtreks "We Should Dance" kopā ar Kristīni Prauliņu, par īstenu radio hitu kļuvušais "Pa apli", kas tapis kopā ar Kristīni, kā arī reperiem ansi un Edavārdi, un roķīgais "This Mess", kurā sava spēcīgā vokāla roķīgo pusi nodemonstrē Evilena Protektore.

Pavisam diskā iekļautas 12 kompozīcijas, no kurām tikai viena ir instrumentāla. Tas arī izskaidro albuma ironisko nosaukumu "Caution! Contains Words!" jeb "Uzmanību! Satur vārdus!", jo ierasti VCP tomēr ir instrumentālās mūzikas grupa. Tās pamatsastāvam, kurā ietilpst Elvijs Grafcovs (ģitāra), Oskars Ozoliņš (trompete), Māris Jēkabsons (tenorsaksofons), Kristaps Lubovs (baritonsaksofons), Laura Rozenberga (trombons), Māris Vitkus (taustiņinstrumenti), Valters Sprūdžs (bass) un Andris Buiķis (sitaminstrumenti), ierakstā pievienojušies vokālisti: Kristīne Prauliņa, Evilena Protektore, Maija Sējāne, Ralfs Eilands, Hannah Horvath un Erika Székely (abas pēdējās – Rumānija), kā arī reperi ansis un Edavārdi. Ierakstā piedalījies arī taustiņinstrumentālists Andris Kauliņš.

Desmit skaņdarbus radījuši paši grupas dalībnieki, bet divas ir kaverversijas - "Let the Music Take Your Mind" oriģināli ir Ņūdžersijas pasaulslavenās R&B un disco grupas "Kool & the Gang" 1971. gada kompozīcija, bet "Going Down Slowly" ir leģendārā Luiziānas mūziķa Allen Toussaint 1972. gada dziesma, ko īpaši populāru 1975. gadā padarīja Kalifornijas R&B meiteņu apvienība "The Pointer Sisters".

Albumu producējis grupas līderis un ģitārists Elvijs Grafcovs, palīdzot nu jau bijušajam VCP pamatsastāva basistam Valteram Sprūdžam (viņa vietā koncertos tagad spēlē Jānis Olekšs, kurš zināms arī kā rokgrupas "Laime pilnīga" dalībnieks). Albums pamatā ierakstīts "Sound Division Studio" Rīgā, papildu ierakstus veicot vēl citās studijās Latvijā un arī Rumānijā. Skaņas gala apstrādi veicis Jānis Kalve "Labo Ierakstu Studijā" Rīgā. Albuma vāka dizainu radījis Raitis Kalniņš.

VCP sagatavojuši vairākas programmas arī pavasara un vasaras koncertiem. 7. maijā viņus varēs dzirdēt labdarības koncertā "Vienoti par iespēju" "Arēnā Rīga", 18. maijā Eiropas Muzeju naktī Liepājas muzejā, 25. maijā koncertzālē "Tivoli", Gerlicas džeza festivālā, Vācijā, 1. jūnijā Gaujas svētkos Ādažos, 6. jūlijā Viļņas festivālā "Bliuzo naktys" Lietuvā, bet 16. jūlijā grupa prezentēs gluži jaunas dziesmas kopā ar hiphoperiem ansis un Edavārdi, kā arī dziedātāju Kristīni Prauliņu, Saulkrastu džeza festivālā. Pēc tam grupa uzstāsies arī 27. jūlijā festivālā "Positivus" Salacgrīvā, 2. augustā festivālā "Summer Sound" Liepājā un 3. augustā Hāpsalu festivālā "Augustibluus" Igaunijā. Vasaras koncertgrafiks vēl var tikt papildinātss, tādēļ faniem jāseko informācijai VCP komunikācijas kanālos internetā.

Šobrīd jaunāko VCP albumu "Caution! Contains Words!" iespējams pirmspasūtīt VCP profilā "Bandcamp", bet no 11. aprīļa tas būs pieejams visās populārākajās mūzikas straumēšanas vietnēs, kā arī mūzikas veikalos kompaktdiska formātā.

Vietu skaits prezentācijas pasākumā Koncepta bārā "Herbārijs" (lielveikala "Galleria Riga" jumta terasē, Dzirnavu ielā 67) ir ļoti ierobežots, tādēļ ekskluzīvo ballīti "no malas" varēs apmeklēt tikai tie pirmie 50 cilvēki, kuri reģistrēsies grupas mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!