Foto: Publicitātes foto
Kā ziņots, piektdien, 26. martā, notika grupas "Very Cool People" dziesmas 'Hugo' videoklipa prezentācijas balle. Tagad grupa piedāvā klipu noskatīties arī "Delfi" lasītājiem.

"No idejas par plastilīnklipa veidošanu līdz gatavam rezultātam ir pagājuši tieši trīs mēneši. Tas ir pat gandrīz nepieklājīgi īss laiks animācijas radīšanai, tomēr savā trakumā piekritām Elvija (VCP) pierunāšanai... Patiesībā šāda klipa veidošana ir ļoti darbietilpīgs process. Visi tēli, sākot ar puikiem un beidzot ar meža 'susuriem', ir veidoti plastilīnā...tāpat kā darbības vide," par pašu video un idejām sīkāk stāsta Liene un Maija Mackus.

"Šajā gadījumā gan personāžiem, gan videi ir reāli prototipi, kas, protams, ir pakļauti pamatīgai fantāzijas ietekmei. Puišus centāmies veidot atpazīstamus, katru ar kādu sev raksturīgu iezīmi...Hugo draudzenes tēlā var saskatīt jau leģendāru Mākslas Akadēmijas modeli, bet pats Hugo, iespējams, ir visai līdzīgs kādam ekscentriskam Venecuēlas valstsvīram. Personāžu veidošana ir tikai maza daļa no visa darba – nākamais etaps ir to iekustināšana...mainot sejas izteiksmes, kustinot rokas, kājas un visas citas ekstremitātes, neskaitāmas reizes tos pārveidojot ...un to visu kadru pa kadram fotografējot. Kopumā filmiņā izmantoti vairāk kā 3000 kadru, taču tā ir tikai daļa no visas 'kolekcijas'," atzīst mākslinieces.

"Animācijas priekšrocība ir tā, ka iespējams radīt savu, pusfantastisku pasauli, kurā var notikt trakas lietas, kaut arī šoreiz sižetisko līniju ļoti neizvērsām fantastikas virzienā. Vēstījums vairāk nolasāms sajūtu un asociāciju līmenī...stāsts par nervozām sievietēm un vīriešiem filozofiem, jeb par labi pazīstamām situācijām, lietām un piedzīvojumiem saskarsmē ar dabu...arī ar vīrieša dabu," norāda Liene un Maija Mackus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!