Foto: Publicitātes foto

Februāra sākumā ar jaunā albuma "Abra" koncerttūri Latvijā viesojās starptautiski atzītā Latviešu džeza saksofonista un komponista Toma Rudzinska kvartets. Pateicoties atsaucīgajai uzņemšanai Ventspilī, Siguldā un Rīgā, mūziķis plašākam klausītāju lokam piedāvā video no noslēguma koncerta Kultūras pilī "Ziemeļblāzma".

Koncertieraksts ir iespēja piedzīvot albumu nedzirdētā interpretācijā – mūziķu meistarīgā improvizāciju un saspēle veido katra koncerta unikālo skanējumu, stāstīts mūziķa paziņojumā. 

Publicētie skaņdarbi video – "Tooth Fairy World Tour", "Sound of Love" un "Stardust" – ir izteiksmīgas kompozīcijas, kas, mūziķuprāt, lieliski atkāj jaunā albuma "Abra" dažādās šķautnes un stilu sakausējumu.

Līdz ar debijas albuma izdošanu pagājušā gada nogalē, Toms Rudzinskis aicina uz džeza koncertu un džema (jam) sesiju "Teātra bārā" katra mēneša otrajā un ceturtajā trešdienā. Sesijās piedalās vietējie un ārvalstu mūziķi un, saksofonista vārdiem, "Latvijas džeza mūzikā ieplūst svaiga elpa un šis ir īstais laiks, lai to atbalstītu!" Tuvākais koncerts – pēc nedēļas, 25.martā, plkst. 20:00 ar džema sesiju līdz pusnaktij "Teātra bārā", Lāčplēša ielā 26.

Toms Rudzinskis pārstāv jauno Latvijas džeza izpildītāju un komponistu paaudzi, 2014. gadā ieguvis "Grand Prix" konkursā "Dutch Jazz" un 2012. gadā izvēlēts par Amsterdamas koncerzāles "Bimhuis" džeza vēstnieku. Rudzinska kvarteta 2014. gada nogalē izdotais albums "Abra" tika nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons 2014" kā "Labākais džeza albums" un "Labākā debija".

Jaunais albums "Abra"  pieejams fiziskā formātā mūzikas veikalos "Upe" un "LP", kā arī mūziķa Bandcamp vietnē. Mēneša izskaņā albums pieejams iTunes un Spotify.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!