Foto: Publicitātes foto
Jau ceturtdienas, 20.februāra, vakarā "Arēnā Rīga uzstāsies Sāra Braitmena. Rīga būs 83. no kopumā 86 pieturas punktiem, kurā izcilā soprāna īpašniece piestās ar sava jaunākā albuma "Dreamchaser" programmu, informē viņas pārstāvji.

Viņas koncerttūre sākās Ķīnā pagājušā gada 16.jūnijā, un kopš tā laika Braitmena uzstājusies gandrīz 70 Āzijas un ASV koncertzāļu, virknē lielāko Dienvidamerikas pilsētu, Tuvajos Austrumos, līdz pienākusi kārta Eiropai. Jāatzīst, ka šajā koncertsērijā ietvertas tikai 8 Eiropas pilsētas, tāpēc koncertu Rīgā pamatoti var uzskatīt par retu izdevību.

Pati māksliniece atklāj, ka katras viņas koncerttūres sagatavošana aizņem vismaz 2 gadus, un šis process nudien neesot viegls, taču rezultāts parasti sniedz gandarījumu: "Es sevi drīzāk dēvētu par mūzikas interpretētāju, nekā komponisti. Kad klausos skaņdarbos, kas mani ieinteresējuši, tie rada manā prātā burvīgu dažāda veida sajūtu kokteili. Tas ir ļoti nozīmīgi man. Lai mūzika aizrautu. Lai tā izraisītu mūsos dažādas emocijas. Tāpēc cenšos, cik vien spēju, lai savas sajūtas eksponētu uz skatuves. Tādējādi arī skatītāji ierauga un sadzird, kas ir manā prātā un sirdī. Kādā pasaulē es patlaban atrodos."

Sāras Braitmenas jaunākais albums "Dreamchaser" veltīts izplatījuma tēmai. Kosmosa un cilvēka, zvaigžņu un zvaigznāju, lidojumu un iekarojumu tēmas savijušās ne tikai albumam atlasīto dziesmu sarakstā, bet arī visā koncertuzveduma idejā. To veidos augsti profesionālu mūziķu, dziedātāju un dejotāju pavadījums, kuru paspilgtinās speciāli būvētas skatuves konstrukcijas un elpu aizraujoši video uz milzīga LED ekrāna. Mākslinieces skaņu, gaismu un video aparatūra uz Rīgu atgādāta 5 kravas furgonos, bet to visu apkalpos vismaz 26 tehniķi.

2012.gadā Braitmena pavadīja vairākus mēnešus astronautu treniņnometnēs ASV un Krievijā, lai veiktu dažādas fiziskās un psiholoģiskās pārbaudes. To rezultāti bija pozitīvi, un patlaban māksliniece iekļauta potenciālo kosmonautu grupā, kas 2015.gadā dosies vairāku dienu kosmosa ceļojumā. Tādējādi viņa būtu pirmā mūzikas jomas pārstāve, kas jebkad pabijusi kosmosā.

"Kopš bērnu dienām atceros sevi lūkojamies debesjumā. Mēs, sešdesmito gadu bērni ļoti ticējām visuma ceļošanas un izpētes ideāliem. Tajā laikā šķita, ka cilvēki pavisam drīzā nākotnē to spēs darīt," atceras Braitmena. Iespējams, ka viņai izdosies piepildīt savu sapni.

Sāras Braitmenas vārds ir sinonīms akadēmiskās un populārās mūzikas sintēzei angliski dēvētai par "classical crossover", kuru viņa radījusi un kopj jau 25 gadus. Sākot muzikālo karjeru Endrū Loida Vēbera operās "Cats" un "The Phantom of the Opera", 80.gadu otrajā pusē viņa pievērsās solokarjerai. Tā attīstījusies tik veiksmīgi, ka viņas talantu novērtē gan akadēmiskās, gan populārās mūzikas cienītāji un kritiķi.

Kopš tā laika izdoti 11 soloalbumi un četras kompilācijas, kuru kopējā tirāža pārsniedz 30 miljonus un septiņi DVD ar koptirāžu divi miljoni. Šo gadu laikā Braitmanes ieraksti saņēmuši 180 Platīna un Zelta diskus vairāk nekā 40 pasaules valstīs. Viņas duetā ar Andrea Bočelli izpildītais hits "Time to Say Goodbye" iekļauts Ginesa rekordu grāmatā, kā visu laiku pārdotākais singls Vācijā. ASV Ierakstu industrijas asociācija atzinusi Sāru Braitmenu par visu laiku veiksmīgāko akadēmiskās mūzikas izpildītāju.

Durvis Arēnā Rīga tiks vērtas plkst. 18.30 un Sāras Braitmenas koncerts sāksies plkst. 20. Tas veidots divās daļās ar pārtraukumu ap plkst. 21.

Biļetes uz Rīgas koncertu pieejamas "Biļešu serviss" kasēs un internetā. www.bilesuserviss.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!