Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 28. jūnijā plkst. 17.00 ar Noslēguma koncertu Mežaparka Lielajā estrādē izskanēs VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki, atzīmējot gan maestro Imanta Kokara idejas divdesmitgadi, gan Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē noslēgumu, vēsta koncerta rīkotāji.

Noslēguma koncertu iesāks latviešu vokālās grupas "Cosmos" dziesma "Vindo". Grupa, kas vairākus gadus kopā nav koncertējusi, pievienosies kopkorim dziesmās.

"Šīs dienas ir absolūti maģisks laiks, kuru es izbaudu kā unikālu dāvanu. "Cosmos" ir kā manas dzīves pildspalvas tinte. Kopā ar saviem labākajiem draugiem es esmu priecīgs atkal sajust to brīnumu, kuru nav iespējams pielīdzināt ikdienai - to var piedzīvot tikai daudzbalsībā, un jūtos pagodināts, ka šī vokāli personiskā atkalsatikšanās var būt daļa no vēsturiska notikuma - Ziemeļvalstu koru kopā sanākšanas divdesmitgades kulminācijas Mežaparka estrādē," saka mūziķis, viens no vokālās grupas "Cosmos" dibinātājiem Jānis Šipkēvics.

Noslēguma koncertā tiks izpildītas dziesmas no visām astoņām dalībvalstīm (repertuārs pieejams internetā), bet koncerta kulminācija būs līdz šim grandiozākais Karla Orfa skatuviskās kantātes "Carmina Burana" izpildījums, stāsta rīkotāji.

Svētku noslēgumā 8 000 balsis izdziedās komponista Mārtiņa Brauna skaņdarbu "Saule, Pērkons, Daugava", bet kā pēdējā dziesma skanēs latviešu tautasdziesma "Pūt, vējiņi".

Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki notiek no 2015. gada 25. līdz 28. jūnijam Rīgā un Latvijas novados.

Svētku Noslēguma koncerts vienlaikus būs arī Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmas noslēguma pasākums Latvijā, tādējādi piesaistot gan Latvijas, gan visas Eiropas sabiedrības uzmanību dziesmu svētku tradīcijai.

Svētkus rīko Kultūras ministrija un Latvijas Nacionālais kultūras centrs, sadarbojoties ar Ārlietu ministriju un Latvijas Prezidentūras Eiropas Savienībā Padomē sekretariātu, Iekšlietu ministriju, Valsts policiju un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Veselības ministriju un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, Latvijas pašvaldībām, Latvijas Televīziju un Latvijas Radio, nevalstiskajām organizācijām, kā arī Baltijas un Ziemeļu valstu organizācijām.

Biļetes uz Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku Noslēguma koncertu joprojām var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā. Biļetes būs nopērkamas arī pie ieejas koncertā - starp 4. un 5., kā arī 6. un 7. vārtiem. Biļešu cena ir no 3 līdz 10 eiro.

Ieeja Mežaparka Lielajā estrādē no plkst. 15.30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!