Foto: Publicitātes foto

Turpinot Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivālu 2014, piektdien, 5. septembrī plkst 19 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā visi mūzikas cienītāji tiek aicināti uz baroka vijolnieces un diriģentes Leilas Šaijegas koncertu, kurā izcilā mūziķe muzicēs kopā ar baroka orķestri "Collegium Musicum Riga". Koncertā skanēs A. Vivaldi, G. F. Tēlemaņa un J. G. Pisendela mūzika.

Baroka vijolniece Šaijega skolojusies gan Bāzeles Mūzikas akadēmijā, gan pie senās mūzikas ekspertes Kjāras Bankīni. 2003. gadā ieguvusi pirmās vietas konkursos Minhenē, Berlīnē un "Premio Bonporti", kā arī Novartis stipendiju.

No 2010. gada septembra pārņemusi baroka vijoles klases vadību Bāzelē no savas skolotājas Kjāras Bankīni. Šobrīd viņa ir viena no labākajām baroka vijoles pasniedzējām Eiropā.

Vairākus gadus vijolniece bijusi Kjāras Bankīni ansambļa "L`Ensemble 415" mūziķe un joprojām ir Fabio Boniconi ansambļa "La Risonanza" koncertmeistare.

Viņas partneri koncertos un ierakstos bijuši izcilie mūziķi Andrea Marcon, Andreas Scholl, Maria Kristina Kiehr, Marcel Ponseele, kā arī Jörg Holubek un Ilze Grudule (Latvija). Leila Šaijega uzstājusies ar solo koncertiem praktiski visā Eiropā, kā arī Izraēlā, Lietuvā un Ukrainā.

Viņas sadarbība ar "Collegium Musicum Riga" ir lieliska iespēja bagātināties pieredzē un apmainīties ar viedokļiem, darbojoties izcilas jaunās paaudzes viesdiriģentes vadībā, kuras talantu novērtējuši senās mūzikas eksperti visā Eiropā, bet tagad to klātienē atkārtoti varēs vērtēt arī Latvijas klausītāji, norāda koncerta rīkotāji.

Ārpus intensīvajam koncerta sagatavošanas darbam, no 1. līdz 6. septembrim Leila Šaijega pasniedz arī baroka vijoļspēles meistarklases Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Ieeja koncertā ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!