Foto: F64

Šā gada 16. decembrī apaļu jubileju svin viena no latviešu estrādes spožākajām zvaigznēm – par karalieni titulētā Margarita Vilcāne. Komponists Raimonds Pauls par viņu teicis – otras tādas nav bijis, bet pati dziedātāja intervijās vairākkārt uzsvērusi – nemaz nevar iedomāties sevi citā profesijā.

Par dziedātājas mūžu un daiļradi viņas jubilejas priekšvakarā iznāca jauna biogrāfiska grāmata "Mirgo mana Margarita" ("Latvijas Mediji", 2020), ko, rūpīgi pētot preses materiālus, arhīva ierakstus un intervijas, sarakstījusi muzikoloģe Daiga Mazvērsīte. Viņa telefonsarunā ar "Delfi" atzīst – nolūks bijis apkopot visu, kas par dziedātāju ir zināms, nevis publiskot ārkārtīgi personiskas detaļas. "Viņa varēja visus savus noslēpumus paturēt pie sevis," saka Mazvērsīte.

Vēl šovasar dziedātāja izdevumam "Privātā Dzīve" pauda, ka nevēlas, lai par viņu tiek rakstīta biogrāfiska grāmata. Mazvērsīte saka – no vienas puses, tas ir saprotams, tomēr Margarita Vilcāne ir publiska persona un būtībā pati jau šo grāmatu ir uzrakstījusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!