Foto: Raitis Puriņš
Izdevniecība "MicRec" vinila skaņuplatē pārizdevusi grupas "Līvi" populārāko dziesmu albumu "Bailes par ziņģēm".

Kā atgādina izdevēji, izlase pirmo reizi tikai izdota 1997. gadā un kopš tā laika tas ir viens no visu laiku pieprasītākajiem rokmūzikas albumiem Latvijā, kas saņēmis Latvijas mūzikas producentu apvienības "LaMPA" iedibināto apbalvojumu "Platīna disks", par tolaik vairāk nekā 15 000 realizētajām ierakstu kopijām. Tas bija pirmais šāds apbalvojums Latvijas mūzikas industrijas pastāvēšanas vēsturē.

Tagad šis albums pieejams vinila skaņuplates izdevumā sērijā "Latviešu rokmūzikas klasika". Kompānija "MicRec" drīzumā plāno atkārtoti izdot arī citus vērtīgākos kataloga ierakstus, tostarp arī citus grupas "Līvi" albumus, kuri tapuši kopš 1993. gada. Jaunās plates skaņas master veidots studijā "Cutting Room" Stokholmā, un arī pati skaņuplate (180 gr.) ražota Zviedrijā.

Jauno izdevumu varēs iegādāties arī grupas "Līvi" dziesmu svētkos, kas notiks sestdien, 28. augustā, Pāvilostā.

Foto: Publicitātes foto

Kā uzsver "MicRec" pārstāvji, daudzi grupas fani un mūzikas profesionāļi uzskata, ka 1997. gada grupas "Līvi" sastāvs, ir viens no visu laiku labākajiem, kāds vien ir pastāvējis, jo tajā tolaik muzicēja Aivars Brīze (galvenais vokāls), Ainars Virga (ģitāra, balss), Dainis Virga (bungas, balss), Tomass Kleins (ģitāra, balss) un Jānis Grodums (bass, balss). Turklāt, šis ir pēdējais ieraksts, kurā, kā grupas "Līvi" dalībnieks, piedalījās dziedātājs Aivars Brīze.

Albuma izdošanas laikā grupas fani atzinīgi novērtēja, ka beidzot vienā albumā bija atrodamas agrākā grupas līdera Ērika Ķiģeļa rakstītās dziesmas. Lai arī ierakstītas jaunās versijās, tās skanēja un joprojām skan jaudīgi un dzīvi, jo bija arī šī sastāva koncertu repertuāra sastāvdaļa. Savukārt, kā vienīgā jaunā kompozīcija šajā albumā tika iekļauta Jāņa Groduma un Guntara Rača sarakstītā dziesma "Piedod man".

Īpaši šim albumam pirmo reizi grupas "Līvi" izpildījumā tika ierakstīta Jāņa Groduma un Aivara Neibarta slavenā dziesma "Ziņģe par bailēm", kas jau 1980. gadā kļuva pazīstama grupas "Credo" izpildījumā un bija viena no savulaik konkurējošās grupas vizītkartēm. Savukārt dziesmas "Saldus Saule" ierakstā dzirdama Ērika Ķiģeļa balss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!