Jau nākamajā piektdienā, 18. oktobrī, "Totaldobže" mākslas centrā notiks pirmais "Wise Music Society" rīkotais pasākums – koncerts ar grupu "Pieneņu Vīns", "Bunch of Gentlemen" un "Jāņa Ruņģa Klātbūtne" līdzdalību. Koncerta mērķis ir sabiedrības iepazīstināšana ar kvalitatīvo pašmāju mūziku Rīgas pilsētvidē.

"Wise Music Society" dibinātāji atzīstas, ka ideja par šāda veida pasākumiem viņiem radās jau sen. "Latvijā ir daudz talantīgu mūziķu, kuri reizēm paliek nepamanīti, un tikpat daudz pēc jaunas mūzikas alkstošo klausītāju, kuri vēlas būt pārliecināti, ka viņu patērētā mūzika ir kvalitatīva. "Wise Music Society" jeb WMS pozicionē sevi kā ekspertu apvienību, kura palīdz publikai atrast jaunu mūziku, galvojot, ka tā ir "wise" jeb patiesi laba, bet grupām – iekarot jaunu mērķauditoriju," informē pasākuma rīkotāji.

Projekts "Jāņa Ruņģa Klātbūtne" apvieno profesionālu Latvijas mūziķu trio, kas pasākumā parādīs savu improvizatorisko un intīmo raksturu, spēlējot Jāņa oriģinālmūziku džeza ritmos.

"Bunch of Gentlemen" ir jauna latviešu džeza mūzikas grupa, kas iedvesmojas no "Tower of Power", Džeimsa Morisona, "Hot Horn Happening", "Jamiroquai" un klausītājiem sola īsto džentlmeņu un lēdiju aristokrātisko džeza jautrību.

Savukārt "Pieneņu Vīns" ir funk-jazz-fusion grupa, kas jau 8 gadus darbojas Baltijas valstīs un ir pazīstama ar līdzdalību vairākos konkursos un festivālos, saulainām pašu komponētām jazz-funk melodijām un vairākiem pēdējo gadu laikā īstenotiem digitāliem projektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!