Turpinot tradīciju, gada noslēgumā jauniešu koris "Balsis" ikvienu aicina uz koncertiem Rīgas Anglikāņu Svētā Pestītāja baznīcā, kas notiks 22., 23. decembrī – plkst. 20.00, savukārt 25. decembrī – plkst. 23.00.

Noslēdzot 2016. gada krāšņo koncertu, festivālu un konkursu maratonu – šai sezonā koris nodziedājis 76 koncertus – "Balsis" un diriģents Ints Teterovskis sagatavojuši jaunu kora tradicionālo Ziemassvētku koncerta programmu. Šoreiz koncertu atslēgas vārds ir "svētki". Koncertā tiks atskaņoti skaņdarbi, kuri jauniešu korim "Balsis" radījuši spēcīgas un nozīmīgas sajūtas.

Koncertā "Svētki" skanēs klasiskas un nesen dzimušas kormūzikas pērles. "Līdzās tādiem latviešu autoriem kā Dubra, Zilveris, Vaivods, skanēs arī Hendelis, Brāmss, Rahmaņinovs, Sisasks," sola kora pārstāvji.

Nemainīgi koncerta otrajā daļā klausītājiem būs iespēja pievienoties koristiem, dziedot visiem zināmas un mīļas Ziemassvētku dziesmas. Koncertā kora skanējumu papildinās Kristīne Adamaite (ērģeles), kā arī instrumentālais ansamblis Mika Vilsona vadībā. Multimediālu atmosfēru ar gaismas elementiem radīs vairākkārtējs jauniešu kora "Balsis" eksperimentālu projektu domubiedrs Pēteris Brīniņš.

Pasākumā būs arī koristu pašu ceptas piparkūkas un karsti dzērieni. Šie koncerti simboliski iezīmēs jauniešu kora "Balsis" 30. jubilejas gada sākšanos, kas plašāk tiks atzīmēta nākamgad. Biļetes pieejamas "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!