Foto: Evija Džonsone

Viena no vecākajām Latvijas grupām "Zig Zag" laidusi klajā jaunu albumu – "Ēzelītis Iā", kā arī publiskojusi dziesmu ar tādu pašu nosaukumu, portālu "Delfi" informēja radio "Naba" pārstāvji.

Dziesmas autors ir grupas solists Juris Lasinskis, kuru iedvesmojusi viņa bērnības mīļākā rotaļlieta – Ēzelītis Iā no Alana Aleksandra Milna popularās bērnu grāmatas "Vinnijs Pūks un viņa draugi".

Jaunajā albumā ir 11 dziesmas, lielākā daļa no tām tapušas pēdējo divu gadu laikā, bet atsevišķas ir arī senākas dziesmas jaunā aranžējumā. Tās iepriekš nav bijušas iekļautas nevienā no grupas albumiem, bet ir tās dalībniekiem mīļas un aktuālas arī šodien. Vienu dziesmu remiksējis DJ Black.

Grupa "Zig Zag" tika izveidota 1985. gadā ar sākotnējo nosaukumu "Ārprāc". 1987. gadā grupas nosaukums mainīts uz "Zig Zag". Patreizējā grupas sastāvā pēdējos gadus darbojas Juris Lasinskis, Uldis Timoško un Jānis Māriņš. Līdz šim izdoti četri albumi – "Visas lietas" (1994), "Citrons zog" (1996), "Gadu laiki" (2012), "Signe melo" (2013, ar iepriekš neizdotiem ierakstiem "Es neesmu nervozs, bet manas problēmas ir normālas" 1987 un "Zig Zag" 1988).

Albuma atvēršanas koncerts notiks 10. jūnijā klubā "Nabaklab". Sākums plkst. 21.00. Pasākumā piedalīsies arī grupa "Colours Of Bubbles" no Lietuvas. Vakara noslēgumā dejas ar DJ Herta (radio NABA).

Albumu izdod "Naba Music/Melo Records".

"Nabaklab" atrodas Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12, Rīgā. Biļetes uz koncertu pieejamas interneta vietnē "Ticketshop".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!