Foto: Publicitātes attēli
Lielajā Ģildē 18. maijā plkst. 19.00 notiks latviešu komponista Zigmara Liepiņa, kurš šogad atzīmē 60. jubileju, mūzikas koncerts Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) un solistu izpildījumā, portālu "Delfi" informē LNSO pārstāvji.

Koncerts ir viens no Zigmaram Liepiņam veltītā cikla "Atgriešanās 2012" muzikālajiem notikumiem. Laiks no 1974. līdz 1989. gadam Zigmara Liepiņa dzīvē ir bijis saistīts ar Latvijas filharmoniju un Lielās Ģildes skatuvi. Taču šī atgriešanās būs īpašs un ļoti gaidīts notikums arī pašam komponistam, jo šajā koncertā klausītājiem tiks piedāvāts Zigmara Liepiņa jaundarbs – Koncerts vijolei ar orķestri, kura solo atskaņos jaunā un talantīgā vijolniece, LMB ieguvēja Paula Šūmane.

Koncerta programmā izskanēs kantāte "Tēvzemei un Brīvībai", jau minētais Koncerts vijolei ar orķestri un fragmenti no operām "No rozes un asinīm" un "Parīzes Dievmātes katedrāle"

Solisti: Paula Šūmane (vijole), Aira Rūrāne (soprāns), Ilona Bagele (mecosoprāns), Jānis Apeinis (baritons), Andris Lapiņš (tenors), Annija Putniņa (soprāns), Niks Matvejevs (tenors).

Diriģents: Jānis Liepiņš . Koncertā piedalīsies arī Valsts akadēmiskais koris "Latvija".

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" un Lielās ģildes kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!