Foto: Publicitātes foto
Komponista Zigmara Liepiņa dziesmas "Ja tu man esi" angļu versijas "Save Me" pirmatskaņojums jauno vokālistu TV konkursā "Golden Talent Batumi 2011" guva atzinību - jaunā Latvijas dziedātāja Dāvida Kalandijas izpildījumā šī dziesma tika atzīta par labāko nacionālo hitu, portālam "Delfi" pavēstīja "Producents.lv" pārstāvis Juris Millers.

Kā pastāstīja Millers, Gruzijas kūrortpilsētā Batumi, Melnās jūras krastā, pirmo reizi norisinājās jauno vokālistu TV konkurss "Golden Talent Batumi 2011", kurā piedalījās dziedātāji no 18 Eiropas un Āzijas valstīm. Latvijas pārstāvim - jaunajam dziedātājam Dāvidam Kalandijam dalība šajā konkursā bija dubultas ugunskristības - viņš bija ne tikai jaunākais konkursa dalībnieks, bet uz viņa pleciem gūlās atbildība par Zigmara Liepiņa dziesmas "Save Me" pirmatskaņojumu, ko klātienē vēroja arī dziesmas autors ar dzīvesbiedri Mirdzu Zīveri.

"Ja ņem vērā apstākli, ka konkursa rīkotāji dažas dienas pirms konkursa, acīmredzot, politisku iemeslu dēļ, aizliedza Dāvidam dziedāt šo skaņdarbu krieviski, ar ģeniālā dzejnieka Iļjas Rezņika tekstu, un pirmajam liela mēroga konkursam raksturīgajām organiztoriskajām kļūdām no rīkotāju puses, varu teikt, ka Dāvida Kalandijas sniegums bija labs. Protams, ir patīkami, ka dziesmas angļu versijas pirmatskaņojums tik ļoti uzrunāja 23 mūzikas profesionāļu žūriju, ka tai tika piešķirta godalga par labākā nacionālā hita izpildījumu. Kalandija ir dziedātājs, par kura gaitām es iesaku pievērst uzmanību - viņam ir visi profesionālie priekšnosacījumi, lai tuvākajos gados daudz ko sasniegtu", pēc konkursa sacīja komponists Zigmars Liepiņš.

Konkursa žūrijā bija 18 valstu TV kompāniju un mūzikas biznesa pārstāvji, kuru balsīm pievienojās tā dēvētā. "Zvaigžņu žūrija", kurā darbojās arī pasaulē populārā R'n'B dziedātāja Šantelle (Shontelle). "Es ierados Batumi dažas dienas pirms konkursa un vēroju vairāku konkursantu mēģinājumus. Es uzreiz ievēroju Dāvidu un vēl pāris perspektīvus dziedātājus, kuru emocionālais dziedājums mani īpaši uzrunāja. Es viņam paredzu spožu nākotni", Šantelles teikto citē Millers.

"Gatavošanās konkursam nebija viegla, jo zināju, ka turp dosies arī Zigmars Liepiņš. Kad dzirdēju parējo dalībnieku nacionālos hitus, sapratu, ka lielākie konkurenti ir Moldovas, Malaizijas un Armēnijas dziedātāji, taču žūrijas lēmums bija labvēlīgs man, par ko esmu ļoti priecīgs. Es gribu pateikt lielu paldies dziesmas autoram, par uzticēšanos un ceru, ka man vēl būs iespēja publikai nodziedāt arī dziesmas krievisko versiju, kuras nosaukums ir "Mama"," norāda Kalandija.

Līdz šim unikālās balss īpašnieks Dāvids Kalandija bija plašāk pazīstams kā vienīgais Latvijas dziedātājs, kuram ir izdevies iekļūt Krievijas Pirmā kanāla "Minuta Slavi" superfinālā, kā arī kā vairāku starptautisku konkursu laureāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!