Foto: Publicitātes foto

Pirmdien Zigmars Liepiņš atstāj Latvijas Nacionālās operas un baleta vadītāja (LNOB) amatu, aģentūru LETA informēja LNOB sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

2013. gadā Liepiņš amatā nomainīja toreizējo LNOB direktoru un valdes locekli Andreju Žagaru. Liepiņš vadītāja amatā aizvadīja divus pilnvaru termiņus. Pagājušā gada jūnijā Liepiņš paziņoja, ka nolēmis 2019. gadā nekandidēt uz LNOB valdes priekšsēdētāja trešo pilnvaru termiņu.

Savukārt 5. novembrī LNOB darbu uzsāks jaunais valdes priekšsēdētājs, operdziedātājs Egils Siliņš, kurš uzvarēja konkursā uz LNOB valdes locekļa amatu. Konkursa komisija Siliņu atzina par piemērotāko starp pretendentiem uz LNOB valdes locekļa amatu mākslinieciskās kompetences jomā, tāpēc viņam uzticēti LNOB valdes priekšsēdētāja amata pienākumi.

Kā ziņots, operdziedātājs Siliņš ir viens no starptautiski pieprasītākajiem basbaritoniem-"vāgneristiem". Viņš ir starptautisku konkursu laureāts ar 30 gadu koncertdarbības pieredzi nozīmīgākajos pasaules opernamos un festivālos.

Siliņš ir absolvējis Latvijas Mūzikas akadēmiju, iegūstot operas solista kvalifikāciju. Siliņš viesmākslinieka statusā koncertējis Ņujorkas Metropoles operas, Čikāgas "Lyric Opera of Chicago", Vīnes Valsts operas un Vīnes Tautas operas, Milānas "La Scala", Parīzes "Grand" operā, Londonas "Covent Garden", Berlīnes, Minhenes, Hamburgas Valsts operu teātros, kā arī Bairētas, Lucernas, Bregences, Tangelvudas, Glundeboumes, Tokijas un citos festivālos. Siliņš ir Trīs Zvaigžņu ordeņa virsnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!