Foto: Publicitātes foto
Viņi ir lieliski šovmeņi un vienlaicīgi augsti profesionāli mūziķi. Man nav ne mazākās šaubas, ka koncerts būs liels notikums Latvijas mūzikas dzīvē," tā par gaidāmo grupas "Instrumenti" uzstāšanos "Arēnā Rīga" paudis komponists Zigmars Liepiņš.

Savukārt mūziķis Gustavo atzīst, ka tas ko dara grupa "Instrumenti" viņu iedvesmo, bet dīdžejs un sociālo mediju eksperts Artūrs Mednis "Instrumentus" sauc par nākamo lielo grupu, prognozējot strauju slavas kāpumu ne tikai Latvijā, bet arī citviet pasaulē.

Īsi pirms grupas "Instrumenti" koncerta "Arēnā Rīga" aicinām noskatīties video sižetu, kurā par grupu viedokļus izteikuši arī Vestards Šimkus, Juris Kulakovs, Renārs Kaupers un Ģirts Majors.

Atgādinām, ka grupa debijas albuma "TRU" koncertsērijas ietvaros jau uzstājusies Valmierā un Liepājā, bet šajā nedēļas nogalē, 10. decembrī, koncerts gaidāms "Arēnā Rīga".

Uz koncertu Rīgā biļetes vairs nav pieejamas. Kā informē grupas menedžments, pirmdienas vakarā tika nopirktas pēdējās stāvvietu biļetes, taču uz šo brīdi izpirktas ir arī visas sēdvietas, kuras 10. decembra koncertam bija plānots pārdot. Pagaidām papildus koncerts Rīgā netiek plānots, taču tiks izskatīti iespējamie risinājumi.

Jau ziņots, ka "Instrumentu" turnejas koncertu realizēšanā iesaistīta vairāk kā 50 cilvēku liela komanda. Videoprojekcijas koncertšoviem veidojuši mākslinieku Katrīna Neiburga, Māris Lagzdiņš un Ksenija Zaķe. Gatavojoties koncertam "Arēnā Rīga", skatuves ekrāns un projektors tiek vesti no Lielbritānijas, jo šovam nepieciešamās jaudas tehnika Baltijas valstīs nav pieejama.

"Instrumentu" debijas albums "TRU" iznāca šī gada 31. augustā. Albums ierakstīts "Greenhouse" studijā Reikjavīkā. "Tru" māsterēšana jeb skaņas pēcapstrāde tika uzticēta Aleksam Vārtonam leģendārajā "Abbey Road" studijā Londonā. Albuma līdzproducents ir Gatis Zaķis.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!