Foto: DELFI

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku Koru karu rezultātu paziņošanas ceremonijā 29. jūnijā Rīgas Latviešu biedrības namā četriem Latvijas koriem tika dāvāta iespēja 2014.gada vasarā piedalīties Pasaules koru olimpiādes čempionu konkursos, portālu "Delfi" informē Nodibinājuma "Rīga 2014" sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Pastare.

Dalībai Pasaules koru olimpiādē izvirzīti:

- Babītes novada jauniešu koris "Maska" (diriģents Jānis Ozols);

- Jelgavas 4. vidusskolas meiteņu koris "Spīgo" (diriģente Līga Celma - Kursiete);

- Daugavpils Latviešu kultūras centra vīru koris "Forte" (diriģents Jevgenijs Ustinskovs);

- Krustpils kultūras nama senioru jauktais koris "Atvasara" (diriģente Skaidrīte Pugača).

Par pirmo zināmo dalībnieku no Latvijas Pasaules koru olimpiādē kļuva TV3 raidījuma "Koru kari 3" uzvarētājs Rēzeknes Zaļo pakalnu koris, kas Pasaules koru olimpiādē piedalīsies čempiona konkursa šovu koru kategorijā.

Pasaules koru olimpiādē 2014, kas notiks Rīgā no 9. - 19. jūlijam, 20 000 dalībnieki no 70 valstīm sacentīsies konkursa 29 kategorijās. Kategoriju skaitā ir arī sakrālā mūzika, tautas mūzika, džezs, laikmetīgā mūzika un citi žanri.  

Pasaules koru olimpiādes laikā notiks arī lielkoncerti, dalībnieku gājiens, meistarklases vadīs pasaulslavenās vokālās grupas "The Real Group" no Zviedrijas un "The King's Singers" no Lielbritānijas. Par olimpiādes īpašo viesi piekritis būt ASV komponists Mortens Lauridsens (Morten Lauridsen).

Visi Latvijas kori aicināti izmantot agrās reģistrācijas iespēju līdz 15. septembrim ar īpašiem nosacījumiem. Dalībnieku reģistrēšanās turpinās līdz 1.decembrim, taču pēc 15. septembra tiek piemēroti citi nosacījumi. 

Vairāk informācijas par Pasaules koru olimpiādes norisi un iespēju koriem no Latvijas pieteikties oficiālajā mājaslapā www.singriga.lv un Vācijas organizācijas "Interkultur Management" mājaslapā www.interkultur.com. Pasaules koru olimpiādes gatavošanās procesam iespējams sekot līdzi arī sociālajās vietnēs Twitter (@SingRiga_LV) un Facebook (SingRigaLv).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!