Foto: F64
Noskaidroti Latvijas Universitātes jauno mūzikas grupu konkursa pirmās kārtas uzvarētāji, kuri sacentīsies par galveno balvu konkursa finālā 8. maijā klubā "Nabaklab", portālu "Delfi" informē LU pārstāvji.

Grupu konkursam kopumā bija pieteikušās 19 grupas. Žūrija otrajai kārtai izvirzījusi sešas labākās mūziķu apvienības: "Dislocation"; "Severnij vetjer"; "Ēnu kaleidoskops"; "Can_zone"; "Sunday Jam Toast"; "Mozart's Revenge".

Konkurss notiel Latvijas Universitātes prezentācijas pasākuma "LU Māja" ietvaros, kas aicina vidusskolēnus iepazīt Universitātes 13 fakultātes un tās mācībspēkus.

Konkursā drīkstēja piedalīties tikai tās grupas, kurās vismaz viens dalībnieks ir Latvijas Universitātes students un kuras nav noslēgušas līgumus ar mūzikas ierakstu kompānijām un nav izdevušas oficiālus albumus. Visvairāk konkursā pieteiktajās mūziķu grupās pārstāvēti Humanitāro zinātņu fakultātes, Ekonomikas un vadības fakultātes un Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes studenti.

Konkurss 8.maijā sāksies plkst. 19, un rezultātu paziņošana notiks ap plkst. 22.30. Žūrija noteiks trīs labākās grupas, piešķirot pirmo, otro un trešo vietu. Vērtēšanas kritēriji – izpildījuma, ideju novitāte un oriģinalitāte, instrumentu spēles prasme, skatuves tēls utt.

Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems atzinības rakstus un balvas, pirmās vietas ieguvējam papildus tiks piešķirts ieraksta laiks studijā un iespēja uzstāties Latvijas Universitātes jauno studentu svētkos "Aristotelis 2010" š.g. 5.septembrī.

Konkursam bija iespēja pieteikties līdz 27.aprīlim, aizpildot konkursa pieteikuma veidlapu un iesniedzot audio ierakstu CD formātā ar trīs oriģināldziesmām.

Koncerti 'NabaKlab' DELFI afišā

Konkursa rezultāti atrodami Latvijas Universitātes portālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!