Foto: DELFI
Zvaigznes dienā, svētdien, 6. janvārī Rīgas dievnamos notiks vairāki garīgās mūzikas koncerti, ar kuriem simboliski noslēgsies Ziemassvētku laiks.

Rīgas Sv. Pētera baznīcā, plkst.17.00 uz Zvaigznes dienas koncertu aicinās dziesminieki – Austra Pumpure un "Austrasbērni", Uldis Ozols, Haralds Sīmanis, Kaspars Dimiters, Juris Kulakovs un Nauris Puntulis, Kristīne un Kristaps Sudmaļi, Arnis, Jānis un Laima Miltiņi, Silvija Silava un Sniedze Prauliņa, kā arī Baumaņu ģimene.

Rīgas Jēzus baznīcā, Elijas ielā 18 pēc dievkalpojuma (ap plkst.11.30) notiks orķestra kameransambļa "Riga Chamber Winds" koncerts "Zvaigznes diena mūzikā". Diriģenti Jānis Puriņš un Māra Zandersone. Solisti Anastasija Hotuļeva, oboja un Matīss Smiltiņš, trompete.

Programmā skanēs Georgs Fīlips Tēlemanis, Antonio Vivaldi, Volfgangs Amadejs Mocarts, Ludvigs van Bēthovens, Šarls Guno. Ieeja bez maksas.

Rīgas Sv. Jāņa baznīcā uz svētku koncertu aicina pūšaminstrumentu kvintets "The Sparkling 5" un ērģelnieki Ilze un Aigars Reiņi.

Koncertā varēs klausīties ērģelnieku Ilzes un Aigara Reiņu izpildīto duetu no V.A. Mocarta sonātes, kā arī dzīvespriecīgu un virtuozu G. Holsta skaņdarbu "Jupiters – prieks nesējs" no cikla "Planētas", ko atskaņos A. Reinis.

"The Sparkling 5" izpildījumā izskanēs J.S. Baha darbi, populārākās tēmas no P. Čaikovska baleta "Riekstkodis", A. Pjacollas "Libertango" kaislīgie ritmi, tradicionālas Ziemassvētku dziesmas un noslēgumā L. Ārmstronga daiļradē popularitāti guvušais "What a Wonderful World" speciāli šim kvintetam veidotā aranžijā.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un stundu pirms koncerta Rīgas Sv. Jāņa baznīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!